X

Γιατί Χρησιμοποιώ Κόλιανδρο Στο Νερό Μου Καθημερινά. Μπορεί Κυριολεκτικά Να Σας Εξοικονομήσει Πολλά Χρήματα.

Γιατί Χρησιμοποιώ Κόλιανδρο Στο Νερό Μου Καθημερινά. Μπορεί Κυριολεκτικά Να Σας Εξοικονομήσει Πολλά Χρήματα.

Όλοι χρησιμοποιούμε το νερό της βρύσης (και μάλιστα το πίνουμε) και το θεωρούμε πολύ ασφαλές, αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν πολύ περισσότερα από ό, τι γνωρίζουμε.

Το νερό της βρύσης είναι γεμάτο με χλώριο, φθόριο, θειϊκά, μαγνήσιο, ασβέστιο, νάτριο, διττανθρακικό άλας, αλουμίνιο, ζιζανιοκτόνα, σίδηρο, εντομοκτόνα, χαλκό, νιτρικά άλατα, μαγγάνιο και άλλες ενώσεις που επηρεάζουν την υγεία σας με διάφορους τρόπους.

Πρόσφατα, μια ομάδα επιστημόνων διεξήγαγε μια μελέτη που έδειξε ότι η παροχή νερού περιέχει αντιβιοτικά, ορμόνες και διάφορα είδη φαρμάκων. Ακόμα πιο συγκλονιστικό, τα δείγματα που δοκιμάστηκαν, ήταν θετικά σε πολλά βαρέα μέταλλα, τα οποία μπορεί να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία μας.

Τα βαρέα μέταλλα έχουν συσχετιστεί με τη νόσο του Αλτσχάιμερ, την παράλυση, τα νεφρικά προβλήματα, τις καρδιακές παθήσεις και άλλες σοβαρές ασθένειες, πράγμα που σημαίνει ότι σίγουρα δεν είναι κατάλληλα για το νερό που πίνουμε. Παρ ‘όλα αυτά, είναι παρόντα και σπάνια ακούμε κάτι για αυτό.

Σε γενικές γραμμές, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν συστήματα φιλτραρίσματος νερού για να καθαρίσουν το νερό της βρύσης από τις προαναφερθείσες ενώσεις, αλλά δεν είναι 100% αποτελεσματικά. Ευτυχώς, υπάρχει κάτι στην κουζίνα μας που μπορεί να καθαρίσει το νερό με φυσικό τρόπο – ο κόλιανδρος.

Παραδόξως, ο κόλιανδρος είναι κάτι περισσότερο από ένα μπαχαρικό – μπορεί να καθαρίσει το νερό από τις τοξίνες, τα χημικά και βαρέα μέταλλα και μας επιτρέπει να πίνουμε καθαρό νερό που δεν θα βλάψει την υγεία μας.

Η ερευνητική ομάδα ήταν επικεφαλής από τον Douglas Schauer στο κολλέγιο Lafayette μαζί με μια ομάδα Μεξικανών επιστημόνων. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι ο κόλιανδρος είναι στην πραγματικότητα το φθηνότερο δυνατό καθαριστικό νερού που λειτουργεί καλύτερα από οποιαδήποτε εμπορική λύση.

Η ομάδα εξέτασε πολλά δείγματα από την κοιλάδα Tule στην πόλη του Μεξικού, η οποία είναι σίγουρα μία από τις πιο μολυσμένες περιοχές ύδατος στον κόσμο. Ο κόλιανδρος παρουσίασε ισχυρές βιοαπορροφητικές ιδιότητες και κατάφερε να αποβάλλει επιτυχώς τον μόλυβδο και το νικέλιο από τα δείγματα.

Ο Dr. Schauer έμεινε έκπληκτος από τα αποτελέσματα. Λέει ότι ο κόλιανδρος αποδείχθηκε μια μεγάλη εναλλακτική λύση σε αυτά τα ακριβά συστήματα φιλτραρίσματος νερού και μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί των φίλτρων που έχουν ως βάση τον άνθρακα.

Απλά προσθέστε μια χούφτα από αυτό το βότανο σε λίγα λίτρα νερού, και θα είναι εντελώς απαλλαγμένο από τοξίνες σε πολύ σύντομο χρόνο!

Επιμέλεια Κειμένου & Μετάφραση: Marva @Truelife.gr

*Αυτό το άρθρο έχει μόνο πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν έχει σκοπό την παροχή ιατρικής συμβουλής. Το truelife.gr δεν ευθύνεται για οποιεσδήποτε πιθανές συνέπειες από οποιαδήποτε θεραπεία, άσκηση, διατροφή, εφαρμογή φαρμάκων ή οποιαδήποτε άλλη παρόμοια ενέργεια που προκύπτει από την ανάγνωση ή την παρακολούθηση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτό το άρθρο. Πριν από την εφαρμογή οποιασδήποτε θεραπείας, παρακαλείστε να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας ή άλλον φορέα παροχής υπηρεσιών υγείας.

Categories: Διατροφή