Φτιάξε Πανεύκολο Λιμοντσέλο Για Να Πάνε Κάτω Τα Φαρμάκια (Με 4 Υλικά)

ftiakse-panefkolo-limodselo-gia-na-pane-kato-ta-farmakia-me-4-ylika-col-8

Φτιάξε Πανεύκολο Λιμοντσέλο Για Να Πάνε Κάτω Τα Φαρμάκια (Με 4 Υλικά)

Το Limoncello είναι πολύ εύκολο στην παρασκευή του. Το μόνο που θέλει είναι φρέσκα υλικά και μεράκι.

Οι Ιταλοί κατοχύρωσαν το όνομα και το πέρασαν στα μοδάτα εστιατόρια – ακόμη και σήμερα το δροσερό απεριτίβο επισφραγίζει ένα καλό γεύμα και συνοδεύει άψογα τα γλυκά επιδόρπια τους. Το Limoncello είναι πολύ εύκολο στην παρασκευή του. Το μόνο που θέλει είναι φρέσκα υλικά και μεράκι.

Θα χρειαστούμε, για ποσότητα τριών μπουκαλιών (750 ml έκαστο) τα εξής:

Advertisement
  • περίπου 15 λεμονάκια *
  • 1 ½ λίτρο ρακή κρητική ή βότκα καλής ποιότητας ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
  • 2 έως 4 κούπες άσπρη ζάχαρη
  • 5 κούπες του τσαγιού νερό

* Όσο πιο μυρωδάτα και φρέσκα τόσο το καλύτερο. Τα μυρίζουμε να είμαστε σίγουροι. Αν έχετε και δική σας λεμονιά, το καλυτερότερο.

in__7131_582f058cf3cc1

Παρασκευή

Advertisement

Πλένουμε τα λεμονάκια μας και τα σκουπίζουμε καλά. Με ένα μικρό και κοφτερό μαχαιράκι ή με έναν αποφλοιωτή τα ξεφλουδίζουμε, χωρίς να πειράξουμε το εσωτερικό άσπρο του φλοιού. Μαζεύουμε όλα μας τα φλούδια και τα τοποθετούμε σε ένα βάζο με τάπα.

Αν δεν έχει τάπα, θα το σκεπάσουμε με ένα πανάκι. Ρίχνουμε από πάνω τη ρακή ή όποιο αλκοολούχο έχουμε διαλέξει. Κατόπιν το βουλώνουμε και το αφήνουμε σε ένα κλειστό και σκοτεινό ντουλάπι για 25 μέρες.

Τα λεμονάκια που μας έχουν περισσέψει, γδαρμένα και γυμνούλικα, για να μην πάνε χαμένα, μπορούμε να τα στύψουμε, να βάλουμε το χυμό σε παγοθήκες, κατόπιν στην κατάψυξη και να έχουμε έτοιμο χυμό για κάθε χρήση και μαγείρεμα.

in__7131_582f058d0857b

Προχωράμε:

Μετά από τις 25 μέρες ελέγχουμε το βάζο μας. Αν έχει κιτρινίσει το μίγμα, είναι σχεδόν έτοιμο.

Βράζουμε το νεράκι μας μαζί με τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά για κανένα πεντάλεπτο, να σιροπιάσει. Μόλις κρυώσει το ρίχνουμε στο βάζο, αναδεύουμε ελαφρώς και τα αφήνουμε για άλλες 5 έως 10 ημέρες στο γνωστό ανήλιαγο ντουλάπι.

Στο δεκαήμερο το πολύ είναι έτοιμο. Τα σουρώνουμε σε μπουκάλια και στο ψυγείο, έτοιμα για σερβίρισμα!

Ανάλογα με το πόσο γλυκό θέλουμε το λικέρ μας μπορούμε να μη ρίξουμε όλη τη ζάχαρη.

Όσο περισσότερο αλκοόλ μας πέσει, τόσο πιο δυνατό θα γίνει αλλά δε θέλουμε να μας σκεπάσει τη μυρωδιά του λεμονιού, ε;

 

Πηγές : womantoc.gr, bostanistas.gr

Related Posts