Φτιάξε Αυτό Το Ρόφημα Στο Σπίτι Για Γερά Κόκαλα Και Μύες

Φτιάξε Αυτό Το Ρόφημα Στο Σπίτι Για Γερά Κόκαλα Και Μύες

Το να σταματήσουμε να μεγαλώνουμε είναι αδύνατο, μπορούμε όμως σίγουρα να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας έτσι ώστε να μην έχει ενοχλήσεις ούτε προβλήματα.

Αν λοιπόν γυρνάτε από το γυμναστήριο και πονάει η πλάτη σας, τα γόνατα, αν νιώθετε πως το σώμα σας εν πάσει περιπτώσει χρειάζεται ένα γερό boost δοκιμάστε τα μυστικά της φύσης…

Διαβάστε τη συνταγή για τη βελτίωση των αρθρώσεων και της κατάστασης των μυών σας!

Advertisement

Υλικά

– Ανανάς (2 φλιτζάνια)
– Βρώμη (1 φλιτζάνι)
– Κανέλα σε σκόνη (1 κουταλάκι του γλυκού)
– Ζελατίνη (2 κουταλάκια του γλυκού)
– Φυσικός χυμός πορτοκαλιού (1 φλιτζάνι)
– Θρυμματισμένα ανάλατα αμύγδαλα (8 ουγγιές)
– Μέλι (1 κουταλάκι του γλυκού)
– Νερό (200 γρ)

Οδηγίες

Advertisement

Βράζετε τη βρώμη για περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια περιμένετε να κρυώσει.

Προσθέστε τα άλλα συστατικά. Ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει μια ομαλή υφή.

Πίνετε ιδανικά, σε καθημερινή βάση, είτε μαζί με το πρωινό σας είτε μετά το μεσημεριανό γεύμα αντί για επιδόρπιο!

Οι Καλύτερες Τροφές Για Γερά Οστά

Δείτε τις τροφές (εκτός από τα γαλακτοκομικά προϊόντα) που εγγυώνται την καλύτερη υγεία των οστών σας:

Λαχανικά

Το ασβέστιο, το μαγνήσιο, το κάλιο, ο σίδηρος και άλλα μέταλλα βρίσκονται σε αφθονία στα φυτικά προϊόντα και ειδικά σε εκείνα που είναι βιολογικής καλλιέργειας.

Ιδιαίτερη αξία για την υγεία των οστών έχουν όλα τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως το λάχανο, η ρόκα, το bok choy, ο μαϊντανός και το κάρδαμο. Άλλα λαχανικά ιδιαίτερα χρήσιμα για τα οστά είναι το μπρόκολο, τα καρότα και τα κολοκυθάκια.

Μαγειρεύοντας με ζωμό λαχανικών ή ζωμό από οστά

Η χρήση ζωμών είναι ένας καλός τρόπος να αυξήσετε τη θρεπτική αξία των τροφών, όπως οι σούπες, τα μαγειρευτά φαγητά, τα δημητριακά, τα φασόλια και οι σάλτσες.

Όταν μαγειρεύετε οστά ή λαχανικά για μεγάλο χρονικό διάστημα σε χαμηλή φωτιά, πολλά από τα μέταλλά τους εμπλουτίζουν τον ζωμό, καθιστώντας τον ιδιαίτερα θρεπτικό και επίσης αλκαλικό, κάτι που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο αν στο φαγητό έχει προστεθεί ξύδι ή κρασί.

Δημητριακά ολικής αλέσεως

Το καστανό ρύζι, το σιτάρι ολικής αλέσεως, το κριθάρι, η βρώμη, η σίκαλη, το καλαμποκάλευρο και η κινόα είναι εξαιρετικές πηγές σύνθετων υδατανθράκων, φυτικών ινών, και βιταμινών του συμπλέγματος Β.

Η κατανάλωση τέτοιων τροφών (περίπου μια χούφτα ανά γεύμα) θα σας βοηθήσει να καταναλώσετε λιγότερη ζωική πρωτεΐνη.

Όταν οι σπόροι παρέχουν περισσότερες θερμίδες, μειώνεται η ανάγκη του σώματος να μεταβολίζει τις πρωτεΐνες για ενέργεια. Αυτό με τη σειρά του διατηρεί καλύτερα τον μυϊκό ιστό και, γενικά, ό,τι είναι καλό για τους μυς είναι καλό και για τα οστά.

Επιπλέον, τα δημητριακά ολικής αλέσεως είναι μια καλή πηγή μαγνησίου, το οποίο βοηθά στην αύξηση της απορρόφησης του ασβεστίου από το αίμα στα οστά.

Βρώσιμα οστά από ψάρια

Τα μικρότερα ψάρια έχουν συνήθως τόσο μικρά οστά, ώστε είναι δυνατόν να τα καταναλώσετε μαζί με το υπόλοιπο ψάρι, εφόσον βέβαια είστε προσεκτικοί στην κατάποση.

Τα οστά στα μικρά ψάρια είναι μια εξαιρετική πηγή ασβεστίου που απορροφάται εύκολα από τον οργανισμό.

*Αυτό το άρθρο έχει μόνο πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν έχει σκοπό την παροχή ιατρικής συμβουλής. Το truelife.gr δεν ευθύνεται για οποιεσδήποτε πιθανές συνέπειες από οποιαδήποτε θεραπεία, άσκηση, διατροφή, εφαρμογή φαρμάκων ή οποιαδήποτε άλλη παρόμοια ενέργεια που προκύπτει από την ανάγνωση ή την παρακολούθηση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτό το άρθρο. Πριν από την εφαρμογή οποιασδήποτε θεραπείας, παρακαλείστε να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας ή άλλον φορέα παροχής υπηρεσιών υγείας.

Πηγές: e-daily.gronmed.gr

Related Posts