Home » Επιμένει Όποιος Ενδιαφέρεται

Επιμένει Όποιος Ενδιαφέρεται

Επιμένει Όποιος Ενδιαφέρεται

Ποτέ δεν ξέρεις πότε πρόκειται να γνωρίσεις τον άνθρωπό σου, αυτόν τον μοναδικό που θα σε συμπληρώσει και θα θέλει να μείνει στο πλάι σου για πάντα -ή έστω για πολύ. Πολλοί ζουν αναμένοντας αυτή την στιγμή.

Εξετάζουν κάθε άνθρωπο που περνά απ’ τη ζωή τους, σημαντικός ή όχι επιβάλλεται να περάσει από ορισμένα τεστ. Τις περισσότερες φορές απορρίπτεις όλους όσους προσπάθησαν να διεκδικήσουν μια θέση στην καθημερινότητά σου.

Πολύ απλά αποτυγχάνουν, λόγω χαρακτήρα, προσωπικότητας ή –για τους πιο επιφανειακούς– εμφάνισης. Τότε αναρωτιέσαι τι λάθος συμβαίνει. Δε γίνεται κανένας να μην ταιριάζει με το πρότυπο που έχεις στο μυαλό σου. Γνωρίζεις τι θέλεις, πώς πρέπει να είναι ο άνθρωπός σου και ψάχνεις να τον βρεις. Χωρίς αποτέλεσμα.

Κουράστηκες να περιμένεις για αυτόν τον μοναδικό να έρθει κι απογοητευμένος πλέον προσπαθείς να συνεχίσεις τη ζωή σου. Αρχίζεις να βγαίνεις περισσότερο, να πηγαίνεις έξω με τους φίλους για φαγητό, ποτό και χορό. Ακόμη, σχεδιάζεις με την παρέα να φύγετε για κανένα τριήμερο, δε σε νοιάζει πού, ούτως ή αλλιώς δεν έχεις κάτι να σε κρατάει πίσω.

Μέχρι που τελικά κλείνετε εκείνο το ταξίδι που λέγατε πως θα κάνατε στην αγαπημένη σας χώρα· δεν είναι υπέροχο να ξέρεις πως μπορείς να γυρίσεις τον κόσμο, να επισκεφτείς μέρη που δεν είχες ξαναδεί χωρίς να υπολογίζεις αν αφήνεις κάτι πίσω;

Αρχίζεις να διασκεδάζεις και να ζεις την κάθε στιγμή. Γνωρίζεις νέα άτομα, βγαίνεις συχνότερα, γίνεσαι η πιο κοινωνική εκδοχή σου κι ενδεχομένως κι η πιο προσιτή. Είναι δεδομένο πως τα άτομα που είναι πιο κοινωνικά, χαρούμενα και δραστήρια είναι συνήθως  και πιο ελκυστικά.

Κι όσο δεν ανησυχείς για τον έρωτα, μην αγχώνεσαι, θα έρθει να σε βρει αυτός. Σου ακούγεται τρελό; Αμ δε! Δεν είναι τυχαίο που λένε πως ο έρωτας σου κτυπάει την πόρτα όταν δεν τον περιμένεις. Όσο πιο εξωστρεφής είσαι τόσο πιο πολύ κόσμο πρόκειται να γνωρίσεις. Κάπως έτσι, χωρίς να προσπαθήσεις ιδιαίτερα, κάποιος θα σου τραβήξει την προσοχή.

Φυσικά, δεν εννοώ να είσαι σε μια καφετέρια και να σκανάρεις όποιον περνά από δίπλα σου μήπως είναι το έτερόν σου ήμισυ. Αυτός ο κάποιος που θα σου κινήσει το ενδιαφέρον ενδεχομένως να είναι αυτός που κάθεται δίπλα σου στο σταθμό του λεωφορείου, ο γείτονας που μένει στο δίπλα διαμέρισμα ή ο περαστικός στο δρόμο που σου έσκασε ένα μεγάλο χαμόγελο.

Ποτέ πριν δεν είχες προσέξει πόσο χαριτωμένος είναι αυτός που δουλεύει στο στέκι σου δίπλα απ’ το γραφείο ή ότι ο συνάδελφος στη δουλειά επιμένει ακόμα για εκείνον τον καφέ που του υποσχέθηκες.

Εσένα, βέβαια, σε ενδιέφερε να βρεις τι θα φορέσεις το βράδυ που θα πήγαινες σε εκείνο το στημένο ραντεβού, που περίμενες καιρό κι επιτέλους σε θυμήθηκε. Συνεπώς, δεν είχες παρατηρήσει πως πολλοί άλλοι ενδιαφέρονται για εσένα. Φυσικά, δε νοιάζονται όλοι το ίδιο ούτε είμαστε όλοι για όλους. Δε θα μάθεις, όμως, με ποιον ταιριάζεις αν δεν προσπαθήσεις.

Αύριο κιόλας, όταν πας στη στάση του λεωφορείου, πες μια καλημέρα στον διπλανό σου που σε γλυκοκοιτάζει και δε σου περνά απαρατήρητος, χαιρέτισε το γειτονάκι απ’ το διπλανό διαμέρισμα κι άνοιξε μια κουβέντα, ας είναι και για τον καιρό.

Χαμογέλα σ’ αυτόν που βλέπεις κάθε πρωί έξω απ’ το περίπτερο κι όταν πας στην καφετέρια ευχαρίστησε τον σερβιτόρο που είναι πάντα τόσο ευγενικός. Στη δουλειά, μην αρνηθείς για ακόμη μια φορά τον καφέ που σου προσφέρει ο συνάδελφος -κανένας δεν επιμένει αν δεν τον ενδιαφέρεις, δεν το κάνει από ευγένεια.

Ο έρωτας σου κτυπά την πόρτα. Εσύ θα αποφασίσεις, όμως, αν θα τον αγνοήσεις περιμένοντας να κτυπήσει το τηλέφωνο ή θα πας να ανοίξεις την πόρτα.

Ποιός ξέρει; Μπορεί να εκπλαγείς απ’ τον άνθρωπο που μπορεί να στέκεται στην πόρτα σου και περιμένει να του επιτρέψεις να μπει στο σπίτι σου· και στη ζωή σου.

Συντάκτης: Μαριλένα Χατζημιλτή
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

....

Πηγή: pillowfights.grΑρχείο