X

DIY: Μετατρέψτε Tο Αδιάφορο Μονόχρωμο Φωτιστικό Σας Σε Αριστούργημα!

Έρχεται ο καιρός που μπαίνετε στο σπίτι και έχετε την ανάγκη για κάποια αλλαγή, έστω και μια μικρή. Τι θα λέγατε, λοιπόν, να αφιερώνατε λίγο χρόνο για να μετατρέψετε το αδιάφορο φωτιστικό σας σε ένα μικρό χειροποίητο έργο τέχνης;

Δεν είναι, όμως, καιρός για περιττά έξοδα, για αυτό εμείς σας δίνουμε στη gallery που ακολουθεί, ιδέες για το πώς μπορείτε να δώσετε ένα τελείως διαφορετικό ύφος στο φωτιστικό σας με τον πιο εύκολο τρόπο.

Η κορδέλα: Διαλέξτε την κορδέλα της αρεσκείας σας, σε ότι χρώμα, ύφασμα και μέγεθος θέλετε και κολλήστε την με κόλλα για υφάσματα. Μπορείτε να τοποθετήσετε μια στο πάνω μέρος του φωτιστικού καπέλου και μια κάτω, διαφορετικά μπορείτε να τοποθετήσετε οριζόντια 4 με 5 λωρίδες για να έχετε ένα ριγέ αποτέλεσμα.

Τα pompom: Με λίγο πιο παιχνιδιάρικη διάθεση, αντί για κορδέλα τοποθετήστε υφασμάτινα τρεσάκια με pompom και στις δυο άκρες του φωτιστικού καπέλου ή για ένα πιο minimal αποτέλεσμα, κολλήστε ένα τρεσάκι μόνο στο κάτω μέρος.

Το ύφασμα: Με ύφασμα σε χρώμα της επιλογής σας μπορείτε να κολλήσετε με την ειδική κόλλα για υφάσματα κομμάτια από αυτό πάνω στο καπέλο του φωτιστικού σας. Συγκεκριμένα κόψτε το ύφασμά σας σε λωρίδες και μαζέψτε την κάθε λωρίδα σαν λουλουδάκι. Κολλήστε κάθε λουλουδάκι κοντά το ένα με το άλλο πάνω στο φωτιστικό. Προτιμήστε τη μουσελίνα γιατί είναι ένα ύφασμα πιο εύπλαστο.

Ο κορμός: Σε αυτήν την περίπτωση δεν θα αλλαχτεί κάτι στο καπέλο του φωτιστικού , αλλά στη βάση του. Μαζέψτε μικρά ξυλαράκια από ένα πάρκο. Στη συνέχεια ψεκάστε τα με ένα αντιπαρασιτικό ειδικό σπρέι για σαράκι και κοριό. Τοποθετήστε περιμετρικά της βάσης τα ξυλαράκια κάθετα προς το έδαφος και με ένα σπάγκο σε ιβουάρ απόχρωση δέστε τα, μεταξύ τους.

Οι φωτογραφίες: Από τις πιο εντυπωσιακές μετατροπές. Ήρθε η ώρα να πάτε στην αποθήκη και να βρείτε παλιά φιλμ αγαπημένων φωτογραφιών σας. Αφού τα βρείτε με ειδική κρυσταλιζέ κόλλα θα τα κολλήσετε οριζόντια ή κάθετα το ένα δίπλα στο άλλο, στο καπέλο του φωτιστικού σας. Αυτό το φωτιστικό θα είναι πραγματικά μοναδικό για τον καθένα από εσάς!

Τα αστέρια: Δημιουργήστε μια φωτεινή πόλη για το υπνοδωμάτιο ή ένα αγαπημένο καρτούν για το παιδικό. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βρείτε ένα σχεδιάγραμμα της πόλης η του καρτούν στο διαδίκτυο και να το τυπώσετε. Στη συνέχεια θα μαγκώσετε με δυο καρφίτσες το σχεδιάγραμμα πάνω στο καπέλο του φωτιστικού στο σημείο που θα σας άρεσε να ήταν. Έπειτα πάρτε μια ακόμα καρφίτσα και διαδοχικά ξεκινήστε να τρυπάτε τις γραμμές του σχεδίου. Τρυπήστε άφοβα, και κάντε πολλές τρύπες για να φανεί το αποτέλεσμα. Και όταν βγάλετε το χαρτί, θα ενθουσιαστείτε με το αποτέλεσμα!

Το σπρέι: Στην περίπτωση αυτή δεν επεξεργάζεστε το εξωτερικό του φωτιστικού αλλά την εσωτερική πλευρά του καπέλου. Στόχος σας είναι αλλάξετε το εσωτερικό του χρώμα. Αφού πρώτα καλύψετε με μια αντικολλητική ταινία ολόκληρη την εξωτερική επιφάνεια του καπέλου, στη συνέχεια με ένα σπρέι της αποχρώσεις που προτιμάτε και θα ταίριαζε καλύτερα με το χώρο σας, ψεκάζετε το εσωτερικό του καπέλου.

Ο σπάγκος: Μια πολύ απλή ιδέα στην εκπόνησή της είναι το διαδοχικό τύλιγμα του καπέλου, του φωτιστικού με σπάγκο. Ξεκινάτε το τύλιγμα με το σπάγκο με όποια φορά και κλίση θέλετε. Όταν ολοκληρώσετε, κολλάτε την άκρη διακριτικά, στο εσωτερικό του καπέλου. Θα το προτιμούσαμε για πιο εξοχικές κατοικίες.

 

Πηγή: spirossoulis.com

Categories: DIY