X

DIY : Μαντηλάκια Για Ντεμακιγιάζ

Η αφαίρεση του μακιγιάζ πριν από το κρεβάτι είναι ένα ουσιαστικό βήμα για την φροντίδα του δέρματός σας, αλλά είναι εύκολο να το παραλείψετε ή να το ξεχάσετε, όταν είστε κουρασμένες. Όταν όμως κοιμάστε με το μακιγιάζ, μπορεί να φράξουν οι πόροι, να δημιουργηθούν σπυράκια ή μαυράκια και το δέρμα να μας να μην ξεκουράζεται, οπότε να γεράσει πρόωρα. Εκτός από το να είμαστε συνεπείς όμως, μπορούμε να φτιάξουμε μόνες μας μαντηλάκια αφαίρεσης μακιγιάζ με μια απλή κι εντελώς φυσική συνταγή, που και το δέρμα μας θα ομορφύνει αλλά θα μας σώσει και χρήματα.

Χρειαζόμαστε:

  • 1/2 φλιτζάνι νερό, βραστό ή αποσταγμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας
  • 2 κουταλιές της σούπας ανθόνερο αμαμελίδας (θα την βρείτε στα μαγαζιά με βότανα)
  • Στρογγυλά βαμβακάκια
  • ένα δοχείο με στενό εφαρμοστό καπάκι
  • έναν δοσομετρητή

Μετρήστε 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό στον δοσομετρητή και προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας. Το λάδι καρύδας είναι ένα εξαιρετικό προιόν για την αφαίρεση του μακιγιάζ, καθώς το βοηθά να σπάσει το μακιγιάζ, κι έτσι καθαρίζουμε το δέρμα μας ευκολότερα.

Αν έχουμε βράσει το νερό μας, αφήστε το να κρυώσει για λίγα λεπτά και στη συνέχεια αναμίξτε ενώ είναι ακόμα ζεστό με το λάδι της καρύδας. Ανακατέψτε μέχρι το λάδι να διαλυθεί τελείως.

Κατόπιν προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας ανθόνερο αμαμελίδας, που εκτός από το ότι βοηθάει το ντεμακιγιάζ, καταπολεμά τα βακτήρια και μειώνει τις φλεγμονές.

Βάζουμε τα βαμβακάκια μας στο δοχείο. Πιέστε προς τα κάτω για να χωρέσουν όσα περισσότερα μπορούν.

Χύνουμε το μείγμα μας μέσα στο βάζο, πάνω από τα βαμβακάκια. Το κάνουμε σιγά-σιγά για να δώσουμε την ευκαιρία σε όλα τα βαμβακάκια να απορροφήσουν το μείγμα.

Αφήνουμε το βάζο μας για κάποιες ώρες πριν χρησιμοποιήσουμε τα βαμβακάκια.

Θα δείτε πόσο αποτελεσματικό και φυσικό είναι αυτό που κάνατε μόνες σας!!

 

marymary.gr

Categories: DIY Ομορφιά