Δείτε Πώς Θα Βάψετε Τα Αυγά Σας, Χωρίς Να Σας Σπάσουν

Δείτε Πώς Θα Βάψετε Τα Αυγά Σας, Χωρίς Να Σας Σπάσουν

Σας έχουμε τα μυστικά για να μη σας σπάσουν τα αυγά, κατά το βράσιμο!

Βράσιμο αυγών, αυτή η… μάστιγα! Ακούγεται εύκολο το να βράσεις ένα αυγό, αλλά ναι, στην πράξη δεν είναι πάντα έτσι. Ειδικά, όταν έχεις να βράσεις πολλά αυγά, όπως αυτά το Πάσχα.

Κάτι θα γίνει και τσουπ, όλο και κάποιο θα σπάσει, κατά το βράσιμο. Αλλά και σε αυτήν την περίπτωση, υπάρχουν μικρά μυστικά, που θέλουμε να τα μοιραστούμε μαζί σας.

Advertisement

Δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να αποφύγετε τις απώλειες.

Βασικός κανόνας είναι τα αυγά να έχουν θερμοκρασία δωματίου, όταν θα τα βάλετε για βράσιμο.

Όταν θα έρθουν σε επαφή τα κρύα αυγά με το καυτό νερό, θα προκληθεί απότομη συστολή ή διαστολή στο τσόφλι, με αποτέλεσμα να ραγίσει ή να σπάσει. Γι’ αυτό, βγάλτε τα λίγες ώρες πριν από το ψυγείο, να πάρουν θερμοκρασία δωματίου.

Advertisement

Μη μπουκώνετε την κατσαρόλα με πολλά αυγά. Θα πρέπει να «αναπνέουν», γι αυτό είναι προτιμότερο να βάζετε λίγα κάθε φορά.

Πολλές νοικοκυρές, βάζουν στον πάτο της κατσαρόλας ένα μικρό πανάκι, προκειμένου να απορροφά τους κραδασμούς.

Μόλις ρίξετε τα αυγά στο βραστό νερό, χαμηλώστε τη φωτιά.

Ένα άλλο κόλπο, που το κάνουν, επίσης, πολλές νοικοκυρές, είναι να σβήσετε το μάτι και να αφήσετε να βράσουν τα αυγά.

Θα σας πάρει περισσότερη ώρα, υπολογίστε περίπου 20 λεπτά όμως, θα πετύχετε ένα τέλειο αποτέλεσμα άθικτων και σφιχτά βρασμένων αυγών.

Ρίξτε στο νερό που βράζει λίγο ξύδι και αλάτι. Ακόμη και αν ραγίσει κάποιο αυγό, οι πόροι του τσοφλιού θα έχουν διασταλεί, λειτουργώντας σαν ασπίδα προστασίας οπότε ασπράδι και κρόκος δεν θα χυθούν μέσα στο νερό.

Τέλος, για να σιγουρευτείτε ότι τα αυγά έβρασαν σωστά, κάνετε το εξής: Παίρνετε ένα αυγό και το τοποθετείτε πλαγιαστά στο τραπέζι κρατώντας το με τον αντίχειρα και το δείκτη.

Το γυρίζετε σαν να είναι σβούρα και το αφήνετε να περιστραφεί μόνο του.

Καθώς το αυγό περιστρέφεται, το σταματάτε με το δάχτυλό σας και το αφήνετε αμέσως. Αν συνεχίσει να περιστρέφεται, σημαίνει ότι δεν έχει βράσει.

Αν παραμείνει σταματημένο, τότε είναι εντάξει.

Πηγή: mothersblog.gr

Related Posts