Home » Χαλβάς με ταχίνι

Χαλβάς με ταχίνι

21_0

Χαλβάς με ταχίνι

 

Υλικά

Για 4-6 άτομα

1 κιλό Ταχίνι από 100% πολτοποιημένο σουσάμι
700 γραμμάρια ζάχαρη
100 ml νερό

Για τη γέμιση
φιστίκια Αιγίνης αποφλοιωμένα
1κουταλιά του γλυκού βανίλια σκόνη
2 κουταλιές του γλυκού κακάο
1 ολόκληρη σοκολάτα λιωμένη

 

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα, βράζουμε την ζάχαρη με το νερό μέχρι να γίνει καραμέλα στους 125 βαθμούς (χρησιμοποιούμε θερμόμετρο ζάχαρης).

Για καλύτερο αποτέλεσμα, μετά τους 110 βαθμούς αρχίζουμε να ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ασπρίσει.

Ρίχνουμε την καραμέλα σε ένα μεγάλο ανοξείδωτο μπολ πάνω στο ταχίνι. Αναδεύουμε το μείγμα.

Loading...

Στη συνέχεια χρησιμοποιήσουμε μια σπάτουλα μαρίζ (από σιλικόνη) και ανακατεύουμε.

Τέλος προσθέτουμε τα υλικά της αρεσκείας μας (τα φιστίκια και τη σοκολάτα) για την γεύση και αναδεύουμε λίγο ακόμη.

Βάζουμε τον χαλβά σε  παραλληλόγραμμο καλούπι. Τον αφήνουμε αρκετές ώρες να κρυώσει και σερβίρουμε.

Για να μην τον απολαύσετε σκέτο… Σας προτείνουμε… Λαγάνα.

 

Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

 

 

Loading...

Αρχείο

Advertisment