X

Αρωματική Μαρμελάδα Πορτοκάλι- Η Γιαγιά Σωσώ Δίνει Τη Μυστική Της Συνταγή!

Χρειάζεσαι έξτρα δύναμη κι ενέργεια για να αντέξεις το βάναυσο πρωινό ξύπνημα-ειδικά τώρα το χειμώνα. Φτιάξε τον καφέ ή το τσάι σου, κι απόλαυσε ψωμί με την super αρωματική μαρμελάδα πορτοκάλι της γιαγιάς Σωσώς χωρίς συντηρητικά.

Ακόμα κι αν δεν έχεις φτιάξει ποτέ μαρμελάδα είναι εύκολη, ενώ τώρα τα πορτοκάλια είναι η εποχή τους και μπορείς να προμηθευτείς πολλές και διαφορετικές ποικιλίες. Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε αυτήν την μαρμελάδα! Φτιάξε την κι αν δεν ξετρελαθεί με το έντονο άρωμα πορτοκάλι…

Είναι τέλεια πάνω σε φρέσκο ψωμί με βούτυρο, κρουσανάκια με γέμιση σοκολάτα κι από πάνω λίγη μαρμελάδα πορτοκάλι, πάνω σε κέηκ, για να κάνεις μπισκοτάκια γεμιστά, για κρέπες αλλά δίπλες και τηγανίτες. Ακόμα κι αν κάνεις δίαιτα, μέχρι κι οι διαιτολόγοι συστήνουν ένα κουταλάκι του γλυκού σε ψωμί ή φρυγανιά ολικής άλεσης για πρωινό! Το απόλυτο όργιο γεύσης κι αισθήσεων! Εσένα ακόμη δεν σου τρέχουν τα σάλια; Γιαμ γιαμ!

Υλικά

  • 1.100 γραμ. πορτοκάλια
  • 1Kg καστανή ζάχαρη
  • 1 – 2 στυμμένα λεμόνια
  • Προαιρετικά αρμπαρόριζα ή 1 -2 φακελάκια βανιλίνης με άρωμα πορτοκάλι ή κανέλα

Εκτέλεση βήμα-βήμα

  1. Παίρνεις από το μανάβικο 1 κιλό και κάτι πορτοκάλια γλυκά.
  2. Τα πλένεις καλά.
  3. Σε μια κατσαρόλα προσθέτεις τα πορτοκάλια όπως είναι και τη ζάχαρη μαζί, και τα αφήνεις για περίπου μισή ώρα σε σιγανή φωτιά.
  4. Με ένα μίξερ χειρός ή ένα μύλο τα πολτοποιείς. Αν σου αρέσει η μαρμελάδα να έχει μεγάλα κομμάτια μέσα, απλά με ένα πηρούνι, διαλύεις τα πορτοκάλια!
  5. Στη συνέχεια δυναμώνεις τη φωτιά για…

 

Πηγές : marymary.gr, joytv.gr

Categories: Συνταγές