Home » Άνδρας Πρέπει Να Πίνει 20 Λίτρα Νερό Τη Μέρα Για Να Μείνει Ζωντανός!

Άνδρας Πρέπει Να Πίνει 20 Λίτρα Νερό Τη Μέρα Για Να Μείνει Ζωντανός!

Άνδρας Πρέπει Να Πίνει 20 Λίτρα Νερό Τη Μέρα Για Να Μείνει Ζωντανός!

Ο Γερμανός αρχιτέκτονας Marc Wubbenhorst, πρέπει να πίνει τουλάχιστον 20 λίτρα νερό την ημέρα αν θέλει να διαφύγει από τον… θάνατο εξαιτίας της αφυδάτωσης!

Ο 35χρονος πάσχει από τη σπάνια μεταβολική νόσο με το όνομα Diabetes insipidus, η οποία προκαλεί έντονη δίψα και συχνή απέκκριση μεγάλων ποσοτήτων ούρων. Εάν ο Wubbenhorst σταματήσει να πίνει νερό, το σώμα του αρχίζει να στεγνώνει και μπορεί να πεθάνει από τη δίψα μέσα σε μόλις λίγες ώρες.

Η ασταμάτητη δίψα είναι μέρος της ζωής του Wubbenhorst από τότε που μπορεί να θυμηθεί τον εαυτό του. Δεν έχει καμία σχέση με τη δίψα που βιώνει ένας φυσιολογικός άνθρωπος, γιατί δε σταματάει αφού πιεί ένα ή δύο ποτήρια νερό. Το σώμα του δεν μπορεί να συγκρατήσει το νερό που έχει καταναλώσει, καθώς τα νεφρά του εξαλείφουν τα υγρά σχεδόν όσα γρήγορα εκείνος τα πίνει.

Ο νεαρός άνδρας δε μπορεί ποτέ να αγνοήσει τη δίψα του για περισσότερο από μία ώρα, καθώς αν το κάνει, θα αρχίσει να εμφανίζει σοβαρά συμπτώματα αφυδάτωσης, όπως τα σκασμένα χείλη, η ζάλη και η σύγχυση. Αυτά είναι τα συμπτώματα που οι περισσότεροι ενήλικες αισθάνονται μετά από δύο ή τρεις ημέρες στέρησης υγρών.

Παρόλο που ο εν λόγω τύπος διαβήτη μπορεί να αναπτυχθεί σε οποιοδήποτε ηλικία, ο Wubbenhorst φαίνεται ότι γεννήθηκε με αυτόν. Ως παιδί, κατάφερε να διαχειριστεί καλά την κατάστασή του, είχε πολλούς φίλους και προσπάθησε να ζήσει μια φυσιολογική ζωή, αλλά μια περίοδο δεν άντεξε άλλο και έπεσε σε βαθιά κατάθλιψη.

Κάθε μέρα στη ζωή του νεαρού άνδρα, ξεκινά με ένα μεγάλο μπουκάλι νερό για να τον γεμίσει τις αποθήκες του, αλλά δυστυχώς αυτό δε διαρκεί πολύ, καθώς σύντομα θα πρέπει να πάει στο μπάνιο.

Ακόμα πιο δύσκολα είναι δε τη νύχτα, με τον 35χρονο να παραδέχεται ό,τι ποτέ δεν κοιμόταν για περισσότερες από δύο ώρες κάθε νύχτα σε όλη του τη ζωή. Πρέπει συνεχώς να σηκώνεται για να ενυδατωθεί και να πάει στο μπάνιο, για να αποβάλει όλα τα υγρά. Συνολικά, επισκέπτεται την τουαλέτα έως και 50 φορές σε 24 ώρες.

Ο Marc πρέπει πάντα να λαμβάνει υπόψιν του την κατάστασή του όταν σχεδιάζει το πρόγραμμα της δουλειάς, αλλά και του ελεύθερου χρόνου του. Γεγονότα όπως οι πτήσεις μακρινών αποστάσεων, δεν μπορούν να μπουν σε εφαρμογή, καθώς ο ίδιος δεν θα ήξερε πώς να τις διαχειριστεί σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Σε συνέντευξή που έδωσε στο Neue Westfalische, ο ίδιος αναφέρθηκε σε ένα δραματικό περιστατικό, όπου η έλλειψη νερού παραλίγο να του στοιχίσει τη ζωή. Όπως είπε είχε μια ασυνήθιστα μεγάλη μέρα στο γραφείο και γύρω στις 10:30 μ.μ. βρισκόταν στον τρένο που θα τον οδηγούσε στο σπίτι του, χωρίς όμως να έχει ένα μπουκάλι νερό μαζί του.

Η απόσταση της μετακίνησης του δεν είναι πολύ μεγάλη, οπότε συνήθως δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας, αλλά εκείνη τη νύχτα, η αμαξοστοιχία είχε μια βλάβη, με αποτέλεσμα εκείνος να μείνει χωρίς νερό για περισσότερο από το αναμενόμενο.

Μέχρι τη στιγμή που κατέβηκε στο σταθμό Jahnplatz, στο Μπίλεφελντ, είχε ήδη βιώσει σοβαρά συμπτώματα της αφυδάτωσης. Ήταν αποπροσανατολισμένος και σε σύγχυση, καθώς είχε και έντονη ανάγκη ενυδάτωσης. Ευτυχώς, ένας στενός φίλος που γνώριζε για την κατάσταση του, έτυχε να βρίσκεται εκεί εκείνο το βράδυ και του έδωσε λίγο νερό, σώζοντας του τη ζωή.

Αλλά επειδή η ζωή έδωσε λεμόνια του Wubbenhorst, δεν σημαίνει ότι αυτό δε μπορεί να τα χρησιμοποιήσει για να κάνει λεμονάδα, αφού μπορεί αυτό το πρόβλημα να μην τον αφήνει να ταξιδέψει πολύ μακριά, ο ίδιος όμως φαίνεται να εκτιμά ακόμα περισσότερο τη μικρή πόλη όπου ζει, ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλά κοινοτικά προγράμματα και φέτος θα διοργανώσει την έκθεση Sennestadter Weihnachtsmarkt, με τη βοήθεια της τουρκικής κοινότητας, των Βαπτιστών, των Μεντονιτών και της τοπικής οργάνωσης που βοηθά τους πρόσφυγες.

 

Πηγή: e-daily.gr
Αρχείο