Ανακαλύψτε Ποιο Γλυκό Μπορεί Να Ρίξει Την Πίεσή Σας!

Μια συνήθης οδηγία που δίνουν οι γιατροί και οι διαιτολόγοι είναι να προσέχετε τα γλυκά.
Για όσους όμως έχουν υψηλή πίεση υπάρχει ένα γλυκό που εκεί η επιστήμη όχι μόνο «κάνει τα στραβά μάτια», αλλά το συστήνει ανεπιφύλακτα.

Αυτό είναι το ταχίνι και ο χαλβάς από ταχίνι, γνωστός και ως χαλβάς «του μπακάλη».

Υπάρχουν σήμερα επιστημονικές μελέτες όπου βρέθηκε ότι το ταχίνι έχει μια ιδιότητα ευεργετική για την πίεσή μας. Περιέχει μια κατηγορία αντιοξειδωτικών, τις λεγόμενες λιγνάνες, οι οποίες βελτιώνουν σημαντικά την αγγειακή λειτουργία, συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερίνης και τη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Advertisement

Δεν θα πρέπει ωστόσο να το παρακάνουμε, ιδίως τα άτομα με αυξημένο σωματικό βάρος.

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας του σε λιπαρά, καλά μεν αλλά λιπαρά, το ταχίνι μας δίνει πολλές θερμίδες. Για τον λόγο αυτό, άτομα που προσέχουν το βάρος τους ή είναι σε κάποιο πρόγραμμα απώλειας βάρους, θα πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα την ποσότητα που καταναλώνουν.

Άλλωστε τόσο ο χαλβάς όσο και το ταχίνι λόγω της περιεκτικότητάς τους σε λίπος προσφέρουν εύκολο κορεσμό, ακόμη και σε μικρή ποσότητα.

Advertisement

 

Πηγή: neadiatrofis.gr

Intro Photo: grandparents.com

*Το περιεχόμενο του παρόντος άρθρου, συμπεριλαμβανομένης οποιασδήποτε ιατρικής γνωμάτευσης και κάθε άλλης πληροφορίας που σχετίζεται με την υγεία, είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως μια συγκεκριμένη διάγνωση ή θεραπευτικό πλάνο για κανένα άτομο. Η χρήση αυτής της ιστοσελίδας και των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν, δεν δημιουργεί μια σχέση γιατρού-ασθενή. Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.

Related Posts