X

ΑΛΕΥΡΙ | 10 Πανέξυπνοι Τρόποι Χρήσης Που Δεν Έχουν Καμία Σχέση Με Το Μαγείρεμα!

ΑΛΕΥΡΙ | 10 Πανέξυπνοι Τρόποι Χρήσης Που Δεν Έχουν Καμία Σχέση Με Το Μαγείρεμα!

Όλοι έχουμε ένα πακέτο αλεύρι στο ντουλάπι της κουζίνας μας. Εγώ έχω στην πραγματικότητα δύο, το ένα είναι αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το άλλο ένα ειδικό αλεύρι για κέικ και γλυκά.

Γνωρίζετε όμως ότι υπάρχουν τρόποι να χρησιμοποιήσετε αυτό το αλεύρι για κάτι άλλο εκτός από το μαγείρεμα ή το ψήσιμο και ότι μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα στο σπίτι;

Το αλεύρι για όλες τις χρήσεις προορίζεται γι’αυτό ακριβώς που αναφέρει η ετικέτα του … για όλες τις χρήσεις!

1. Απωθεί τα μυρμήγκια

Καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει, πολλαπλασιάζονται οι πιθανότητες να υποδεχτείτε αυτούς τους μικροσκοπικούς, αν και ανεπιθύμητους, φίλους στο σπίτι.

Τα μυρμήγκια συχνά βρίσκουν το δρόμο τους προς την κουζίνα μας, πάντα ψάχνοντας για φαγητό. Αλλά επειδή η κουζίνα είναι ο χώρος όπου τρώμε, δεν μου αρέσει η ιδέα να χρησιμοποιώ χημικές παγίδες ή να ψεκάζω εντομοκτόνο για να τα σταματήσω.

Γι ‘αυτό χρησιμοποιώ αλεύρι αντί όλων των άλλων λύσεων! Απλά πασπαλίζετε μια γραμμή αλεύρι οπουδήποτε βλέπετε τα μυρμήγκια στο σπίτι σας και αυτό θα τα κρατήσει μακριά.

Τα μυρμήγκια μισούν την αίσθηση και τη γεύση που έχει το αλεύρι, κι έτσι δεν θα πλησιάσουν κοντά!

Εάν ανησυχείτε για τα κατοικίδια ζώα στο σπίτι που μπορεί να καταναλώσουν ακατέργαστο αλεύρι, μπορείτε να το ψήσετε για λίγα λεπτά για να σκοτώσετε οποιαδήποτε πιθανά βακτήρια.

2. Γυαλίζει τα χάλκινα σκεύη

Οι χάλκινες κατσαρόλες και τα τηγάνια είναι τέλεια για μαγείρεμα, αλλά μπορεί να αρχίσουν να μαυρίζουν και να φαίνονται θολά μετά από κάποιες χρήσεις. Ακόμη και αν τα καθαρίζετε συχνά, δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να γίνει χωρίς τη χρήση χημικών καθαριστικών για να τα επαναφέρετε στο φυσιολογικό.

Η γιαγιά μου, μου έδωσε ένα παλιό σετ από χάλκινες κατσαρόλες και είμαι πάντα διστακτική να τις χρησιμοποιήσω επειδή ανησυχώ ότι θα επιταχυνθεί η διαδικασία φθοράς τους.

Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλεύρι από το ντουλάπι σας για να επαναφέρετε τη λάμψη τους στη στιγμή!

Συνδυάστε ίσα μέρη από αλεύρι, αλάτι και ξύδι μέχρι να σχηματιστεί μια πάστα. Απλώστε την πάστα σε μια ορειχάλκινη ή χάλκινη επιφάνεια (δεν χρειάζεται να είναι μόνο μαγειρικά σκεύη!) και αφήστε την μέχρι να στεγνώσει η πάστα.

Ξεπλύνετε το διάλυμα με ζεστό νερό και θα έχετε καθαρό και λαμπερό χαλκό σε ελάχιστο χρόνο!

3. Καθαρίζει τις ανοξείδωτες συσκευές και επιφάνειες

Δεν ξέρω για σας, αλλά το ανοξείδωτο ψυγείο μου είναι γεμάτο σημάδια από δαχτυλιές. Μπορεί να μην φαίνεται σαν το τέλος του κόσμου, αλλά είμαι λίγο μανιακή με την καθαριότητα.

Αποδεικνύεται όμως ότι το αλεύρι θα με βοηθήσει στη λύση και αυτού του προβλήματος!

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πασπαλίσετε λίγο αλεύρι σε ένα στεγνό, καθαρό πανί και να το χρησιμοποιήσετε για να τρίψετε τις συσκευές από ανοξείδωτο χάλυβα (ή οτιδήποτε άλλο). Το αλεύρι θα απορροφήσει τα έλαια που αφήνονται από τα δακτυλικά αποτυπώματα και θα λάμψει σαν καινούργιο!

4. Καθαρίστε την τράπουλα

Κάθε βδομάδα, ο σύζυγός μου προσκαλεί τους φίλους του για μια βραδιά πόκερ. Είναι πραγματικά ένα διασκεδαστικό βράδυ, με πολλά γέλια και υπέροχα σνακ. Το πρόβλημα είναι ότι τα φύλλα της τράπουλας καταλήγουν τόσο λιπαρά από το φαγητό, που φαίνονται απαίσια.

Δεν μπορείτε να βρέξετε τις κάρτες, αλλά χρειάζονται καθαρισμό. Κανείς δεν θέλει να παίζει με κάρτες που κολλάνε.

Αποδεικνύεται ότι η τοποθέτηση των χαρτιών σε μια πλαστική τσάντα μαζί με λίγο αλεύρι θα λύσει το πρόβλημα!

Ανακινήστε τα χαρτιά στην τσάντα, αφήνοντας το αλεύρι να τα καλύψει. Το αλεύρι βοηθά στην απορρόφηση του λαδιού, του λίπους και της βρωμιάς που είναι κολλημένα στις κάρτες.

Αφού τα ανακινήσετε, βγάλτε τις κάρτες έξω και σκουπίστε τες με ένα στεγνό, καθαρό πανί. Θα φαίνονται πολύ καλύτερες!

5. Καταπολεμά την ακμή

Έχετε ένα μεγάλο σπυράκι την ημέρα πριν από μια παρουσίαση ή μια ιδιαίτερη εκδήλωση; ΜΗΝ ΤΟ ΖΟΥΛΗΞΕΤΕ!

Ανακατέψτε λίγο αλεύρι με λίγο μέλι, σχηματίζοντας μια πάστα. Εφαρμόστε το στο σπυράκι και στη συνέχεια καλύψτε την περιοχή με έναν αυτοκόλλητο επίδεσμο.

Οι φυσικές θεραπευτικές ουσίες του μελιού και η δράση ξήρανσης που έχει το αλεύρι, θα κάνουν την εμφάνιση του στίγματος αισθητά μικρότερη το πρωί, κάτι το οποίο είναι τέλειο!

6. Ξηρό σαμπουάν

Μερικές φορές δεν έχετε χρόνο για να λουστείτε και να φτιάξετε τα μαλλιά σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να έχετε λιπαρά μαλλιά!

Το ξηρό σαμπουάν είναι ο τέλειος τρόπος για να λύσετε αυτό το πρόβλημα, αλλά μπορεί να είναι ακριβό να το αγοράσετε. Χρησιμοποιώντας λίγο αλεύρι μπορείτε να πετύχετε τα ίδια αποτελέσματα.

Κοσκινίστε το αλεύρι και χρησιμοποιήστε ένα πινέλο μακιγιάζ για να το εφαρμόσετε στις ρίζες των μαλλιών σας. Αφήστε το να δράσει για μερικά λεπτά και στη συνέχεια βουρτσίστε (ή ανακινήστε το κεφάλι σας!) για να φύγει η περιττή ποσότητα.

Το αλεύρι απορροφά οποιαδήποτε υγρασία και λιπαρότητα, έτσι ώστε τα μαλλιά σας να φαίνονται φρέσκα και καθαρά.

7. Ωριμάζει το αβοκάντο

Πόσες φορές αγοράσατε ένα αβοκάντο και έπρεπε να περιμένετε μια αιωνιότητα για να ωριμάσει; Οχι πια!

Βάλτε το αβοκάντο σε μια χάρτινη σακούλα και καλύψτε το με αλεύρι. Αφήστε την τσάντα στον πάγκο της κουζίνας σας για περίπου 24 ώρες και στη συνέχεια βγάλτε το αβοκάντο από τη σακούλα.

Voila! Ώριμο αβοκάντο!

8. Ασφαλής κόλλα

Όταν τα παιδιά είναι μικρά, φαίνεται ότι όλα καταλήγουν μέσα στο στόμα τους! Αυτό μπορεί να είναι επικίνδυνο όταν χρησιμοποιούν υλικά χειροτεχνίας.

Μη-τοξικές κόλλες είναι διαθέσιμες στο εμπόριο, αλλά εξακολουθούν να μην είναι εντελώς αθώες αν καταναλωθούν. Ευτυχώς, μπορείτε να φτιάξετε μια φιλική προς το παιδί κόλλα χρησιμοποιώντας μόνο αλεύρι και νερό!

Φυσικά, δεν πρόκειται να είναι τόσο ισχυρή όσο η κόλλα που αγοράζετε στο εμπόριο, αλλά είναι τέλεια για μια μέρα χειροτεχνίας με τα παιδιά.

9. Καπάκια βάζων

Τα καπάκια στα βάζα συχνά κολλάνε, καθιστώντας τα δύσκολα να ανοίξουν. Μισώ να αγωνίζομαι συνεχώς για να ανοίξω ένα βάζο και τις μισές φορές να εγκαταλείπω την προσπάθεια!

Στη συνέχεια, έμαθα ότι μπορείτε να προσθέσετε λίγο αλεύρι στις άκρες του χείλους του βάζου όταν το ανοίξετε για πρώτη φορά και το καπάκι θα σταματήσει να κολλάει με την πάροδο του χρόνου! Ιδιοφυές!

10. Παράσιτα κήπων

Ακριβώς όπως με τα μυρμήγκια στο σπίτι σας, έτσι μπορείτε να κρατήσετε και τα παράσιτα μακριά από τον κήπο σας!

Το πασπάλισμα με αλεύρι πάνω ή γύρω από τα λαχανικά σας, ειδικά τις πατάτες ή τις γλυκοπατάτες, θα σας βοηθήσει να κρατήσετε τα ανεπιθύμητα παράσιτα μακριά από τον κήπο σας και θα σας επιτρέψει να απολαύσετε τα προϊόντα σας!

Επιμέλεια Κειμένου & Μετάφραση: Marva @Truelife.gr

Πηγή: shared.com

Photos: The Country Basket/The DIY Guinea Pig , Reader’s Digest , Life HackerUncommon Designs , How To Clean Stuff , Real Beauty Tips , Health Line , How Did You Make This? , iStock , The Country Basket

Categories: Χρήσιμα
Tags: Αλεύρι