X

Αυτή Η Κυρία Είναι Runner, Τριαθλήτρια, Καλόγρια Και… 86 Χρονών!

Αυτή Η Κυρία Είναι Runner, Τριαθλήτρια, Καλόγρια Και… 86 Χρονών!

Οι καθολικές καλόγριες έχουν τη φήμη σκληρών καρυδιών, αλλά καμία δεν είναι τόσο ατσάλινη όσο η Αδερφή Madonna Buder, ή αλλιώς Iron Nun (Σιδερένια Καλόγρια).

Η 86χρονη star της πρόσφατης καμπάνιας της Nike με τίτλο “Unlimited Youth”, έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 375 τρίαθλα – 45 εκ των οποίων ανήκαν στις διοργανώσεις Ironman (4 χιλιόμετρα κολύμπι, 180 χιλιόμετρα ποδήλατο και 42 χιλιόμετρα τρέξιμο… διαδοχικά).

Το WH μίλησε με την καλόγρια από την Ουάσινγκτον για το θείο δώρο της γυμναστικής.

WH: Ξεκινήσατε το τρέξιμο σε ηλικία 47 ετών. Πώς το αποφασίσατε;

SMB: Ένας ιερέας που γνώρισα στο Oregon μου πρότεινε να το δοκιμάσω για να δυναμώσω το σώμα και το πνεύμα μου. Τέσσερα χρόνια αργότερα, άρχισα να παίρνω μέρος σε τρίαθλα, για την ποικιλία.

Οι αγώνες με κάνουν να νιώθω συνδεδεμένη με άλλους ανθρώπους, ενωμένη για ένα κοινό στόχο. Και, φυσικά, όσο διατηρούμαι υγιής και ευκίνητη μπορώ να προσφέρω περισσότερα στους άλλους.

WH: Μιλήστε μας για το πρόγραμμα της προπόνησής σας.

SMB: Όπως οι περισσότεροι άνθρωποι στις μέρες μας, οι μέρες μου είναι χαώδεις, οπότε το μεγαλύτερο μέρος της προπόνησής μου δεν είναι κυριολεκτική προπόνηση.

Τρέχω μέχρι την εκκλησία το πρωί, ή κάνω ποδήλατο μέχρι τις φυλακές, όπου διαβάζω την Αγία Γραφή στους κρατούμενους. Δημιουργώ τον απαραίτητο χρόνο.

Μπορώ να τρέξω 11 χιλιόμετρα κάνοντας απλώς τις καθημερινές μου δραστηριότητες. Συμμετέχω σε διοργανώσεις επί 33 χρόνια, οπότε είμαι τυχερή και μόνο που μπορώ να κινούμαι ακόμη.

WH: Μέχρι πότε θα αγωνίζεστε;

SMB: Ο τελευταίος μου αγώνας ήταν το Triathlon World Championships στο Cozumel, τον Σεπτέμβριο του 2016. Φέτος βλέπουμε: Κάνω σχέδια μόνο για τη μέρα που έρχεται.

Η γιαγιά μου μου το έμαθε αυτό. Μου έλεγε “Το παρελθόν είναι νεκρό και είναι μακριά, δεν πρόκειται να επιστρέψει.

Το μέλλον παύει να είναι μέλλον όταν έρχεται. Φέρεις ευθύνη μόνο για την παρούσα στιγμή, και άσε το μέλλον να φροντίσει τον εαυτό του.”

 

Πηγή: womenshealthellas.gr

Categories: Ζωή