Αφράτες Τηγανίτες Γιαουρτιού, Εύκολα, Γρήγορα Και Μόνο Με 4 Υλικά. Θα Γλείφετε Τα Δάχτυλά Σας!

Αφράτες Τηγανίτες Γιαουρτιού, Εύκολα, Γρήγορα Και Μόνο Με 4 Υλικά. Θα Γλείφετε Τα Δάχτυλά Σας!

Αφράτες και ελαφριές τηγανίτες γιαουρτιού, ζεστές ή κρύες, όπως και να τις φας είναι φανταστικές!!!

Στο πρωϊνό με τυριά, με μέλι, με μαρμελάδα, όπως και να φαγωθούν… τρώγονται επίσης φτιάχνοντας σαντουιτσάκια με αλλαντικά!

  • Υλικά:
  • 1 ποτήρι γιαούρτι
  • 3 κουταλάκια μπέϊκιν
  • 2 αυγά
  • 1/4 ποτηριού ηλιέλαιο
  • 1 1/2 ποτήρι αλεύρι
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • Λίγο λάδι για το τηγάνι

Εκτέλεση:

Advertisement

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το μπέϊκιν, το αλάτι, και το λάδι.

Advertisement

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και χτυπάμε λίγο το μείγμα ώστε να έχουμε μία ζύμη πολύ απαλή και μαλακιά.

Ζεσταίνουμε το τηγάνι και περνάμε με λίγο λάδι ή βούτυρο, με ένα πινέλο.

Βάζουμε κουταλιές στο τηγάνι, πατάμε λίγο γιατί θα φουσκώσουν, βρέχουμε κάθε φορά το κουτάλι για να ξεκολλάει η ζύμη και να μπορούμε να ακουμπάμε τη ζύμη στο τηγάνι.

Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για να ψηθούν μέχρι μέσα. Γυρίζουμε 1-2 φορές!!!

Τρώγονται ζεστές ή κρύες!

Καλή όρεξη!!!

Πηγές: fanpage.grzzcook.blogspot.gr

Related Posts