9 Μυστικά Που Πρέπει Να Γνωρίζουν Οι Λάτρεις Του Κρασιού

9 Μυστικά Που Πρέπει Να Γνωρίζουν Οι Λάτρεις Του Κρασιού

Υπάρχει κάτι καλύτερο από ένα ποτήρι δροσερό, αρωματικό κρασί; Κι όμως υπάρχει! Τα παρακάτω μικρά μυστικά που κάνουν το κρασί, που λέγαμε προηγουμένως, ακόμα πιο απολαυστικό.

1. Φτιάξε παγάκια από κρασί

Εάν θέλεις άμεσα παγωμένο κρασί, αλλά δεν θέλεις να αλλοιώσεις τη γεύση του προσθέτοντας κανονικά παγάκια, απλά γέμισε την παγοθήκη σου με κρασί αντί για νερό.

Advertisement

Bonus: Το ποτήρι σου θα… γεμίζει διαρκώς με επιπλέον κρασί, ενώ θα λιώνουν!

2. Σώσε ένα ακριβό κρασί από το φελλό

Advertisement

Εάν σου πέσουν κομματάκια φελλού μέσα στο κρασί μην πανικοβληθείς και προς Θεού μην βιαστείς να το πετάξεις κατευθείαν στα σκουπίδια! Απλά χρησιμοποίησε ένα φίλτρο καφέ για να το “σουρώσεις”.

3. Πάγωσε το κρασί σε μερικά μόλις λεπτά

Λευκό κρασί σε θερμοκρασία δωματίου; Ευχαριστούμε αλλά δεν θα πάρουμε! Θα πάρουμε όμως ΑΥΤΟ το tip για να το παγώσουμε στο άψε σβήσε!

Κι όμως, το μόνο που χρειάζεσαι είναι 3 λεπτά! Ναι μόνο 3! Δεν χρειάζεται να βάλεις το μπουκάλι στην κατάψυξη και να περιμένεις ή να φοβάσαι μην σπάσει.

Αντίθετα, πάρε μια σαμπανιέρα, γέμισέ την με νερό, πάγο και αλάτι, βάλε μέσα το μπουκάλι και στη συνέχεια τοποθέτησέ την για μερικά μόνο λεπτά μέσα στο ψυγείο. Μην μπερδευτείς όμως και βάλεις στο ψυγείο το κόκκινο κρασί!

Θυμήσου ότι μόνο το λευκό πίνεται δροσερό, ενώ το κόκκινο θα πρέπει να σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου. Αν το κρασί δεν σερβιριστεί στη σωστή θερμοκρασία, τότε η γεύση και το άρωμά του αλλοιώνονται και είμαστε σίγουροι πως αυτό είναι το τελευταίο που θέλεις. Στην υγειά μας, λοιπόν!

4. Άνοιξε το μπουκάλι χωρίς ανοιχτήρι

Δεν έχεις ανοιχτήρι; Κανένα πρόβλημα! Απλά τρύπησε διαγωνίως το φελλό με ένα μυτερό κλειδί και στρίψ’ το περιφερειακά του χείλους του μπουκαλιού πηγαίνοντας με τη φορά του ρολογιού. Στη συνέχεια τράβηξέ το προς τα έξω κρατώντας μία πετσέτα για να είναι το χέρι σου πιο σταθερό.

5. Διατήρησέ το φρέσκο στο ψυγείο για παραπάνω καιρό

Το μόνο που έχεις να κάνεις για να προλάβεις την οξείδωση του κρασιού, αφού το ανοίξεις και καταναλώσεις όσο θέλεις, είναι να το τοποθετήσιες σε οριζόντια θέση σε ένα από τα ράφια του ψυγείου.

6. “Αναβάθμισε” το φτηνό κρασί

Δεν σου έχει μείνει ίχνος μισθού αλλά θέλεις να απολαύσεις το κρασάκι σου; Αγόρασε ένα φτηνό μπουκάλι και βελτίωσε τη γεύση του προσθέτοντας φρούτα, όπως φράουλες και μύρτιλλα. Bonus: Οι φωτογραφίες του θα γεμίσουν καρδούλες στο Instagram.

7. Φτιάξε μαρμελάδα κρασιού

Δεν ήπιες όλο το φτηνό κρασί, που αγόρασες για το παραπάνω tip; Τι σκας; Κάν’ το μαρμελάδα! Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, πάνω από μέτρια φωτιά, ρίξε 3/4 φλιτζανιού κόκκινο κρασί, 1 κ.σ. αλεύρι και 1-2 κ.σ. βούτυρο. Ανακάτεψε το μείγμα μέχρι να “δέσει” και…έτοιμο!

Extra tip: Συνδυάζεται ιδανικά με το κλασικό τοστάκι με τυρί.

8. Αφαίρεσε λεκέδες από κόκκινο κρασί με τον πιο εύκολο τρόπο

Πριν κλάψεις για το αδικοχαμένο σου λευκό μπλουζάκι που “θυσιάστηκε” για χάρη ενός καλού κρασιού, κάλυψε το λεκέ με αλάτι και άφησέ το για μία ώρα. Στη συνέχεια, με ταμποναριστές κινήσεις άπλωσε λίγο ζεστό νερό στην περιοχή και δες το μπλουζάκι σου να σφύζει από καθαρότητα.

9. Πάγωσε το κρασί σου με σταφύλια

Δεν θέλεις να φτιάξεις παγάκια από κρασί; Βάλε ρώγες από σταφύλι στην κατάψυξη για μερικές ώρες μέχρι να παγώσουν και πρόσθεσέ τες στο ποτό σου για να παγώσει χωρίς να αλλοιωθεί η γεύση του. Και το καλύτερο; Θα έχεις και ένα σνακ μόλις τελειώσει το κρασί σου!

 

Πηγή: olivemagazine.gr

Related Posts