4 Υγιείς & 6 Νοσηροί Λόγοι Για Να Παντρευτεί Κανείς!

4 Υγιείς & 6 Νοσηροί Λόγοι Για Να Παντρευτεί Κανείς!

Αν αποδέχεστε την άποψή μου ότι οι άνθρωποι παντρεύονται ώστε να ικανοποιήσουν σ’ένα λογικό βαθμό τις βαθιές επιθυμίες κι ανάγκες τους, τότε η επόμενη σημαντική ερώτηση που πρέπει να κάνουμε στον εαυτό μας είναι ποιες ακριβώς είναι αυτές οι βαθιές ανάγκες κι επιθυμίες για τις οποίες παντρευόμαστε.

Σύμφωνα με την εμπειρία μου, υπάρχουν τέσσερις υγιείς και ξεκάθαροι λόγοι για τους οποίους παντρευόμαστε και έξι νοσηροί.  Θα τους αναφέρω εν συντομία.

Οι υγιείς και ώριμοι λόγοι για έναν γάμο είναι:

Advertisement
  1. Συντροφικότητα
  2. Ασφαλής και βολική σεξουαλική ζωή
  3. Η ανατροφή των παιδιών
  4. Ένας μοναδικός τρόπος ζωής

Ωστόσο, υπάρχουν κι ένα σωρό λάθος λόγοι για να παντρευτείτε.  Παραθέτω εδώ τους πιο συνηθισμένους:

  1. Φόβος της ανεξαρτησίας
  2. Για να γίνετε ψυχοθεραπευτές του συντρόφου σας.
  3. Για να πικάρετε τους γονείς σας.
  4. Φόβος ότι θα μείνετε ανύπαντροι.
  5. Επειδή είστε ερωτευμένοι.
  6. Για να ξεφύγετε από ένα δυστυχισμένο σπιτικό.

ΤΟ ΤΕΣΤ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑΣ

Advertisement

Η πρωταρχική ερώτηση που πρέπει να κάνετε συνέχεια στον εαυτό σας όταν ερωτεύεστε κάποιον και αποφασίζετε αν θα παντρευτείτε ή όχι είναι:

«Είμαστε συμβατοί;»

Η συμβατότητα σημαίνει πως βρίσκεστε στο ίδιο μήκος κύματος.  Όσο πιο συμβατοί είστε οι δυο σας, τόσο καλύτερα θα συνεννοείστε μεταξύ σας.

Η συναίσθηση του βαθμού συμβατότητάς σας είναι τόσο σημαντική για τον γάμο σας, όσο το να ανεβαίνετε στη ζυγαριά και να ελέγχετε το βάρος σας για να το κρατήσετε μέσα στα επιθυμητά πλαίσια.

Ποιες κατευθυντήριες γραμμές μπορούμε όμως να χρησιμοποιήσουμε για να κρίνουμε αν είμαστε συμβατοί ή όχι; Αν είστε συμβατοί με τον σύντροφό σας, θα απαντήσετε καταφατικά στις επόμενες τρεις ερωτήσεις.

Ερώτηση 1 : Ο σύντροφός μου καταλαβαίνει τις βαθύτερες επιθυμίες και ανάγκες μου;

Ερώτηση 2 : Ο σύντροφός μου έχει τη δυνατότητα να ικανοποιήσει τις βαθύτερες επιθυμίες και ανάγκες μου;

Ερώτηση 3 : Ο σύντροφός μου είναι πρόθυμος να ικανοποιήσει τις βαθύτερες επιθυμίες και ανάγκες μου;

Όπως ανέφερα προηγουμένως, ο σύντροφός σας είναι συμβατός μαζί σας αν μπορεί να απαντήσει μ’ένα «ναι» σ’αυτές τις τρεις ερωτήσεις.

Έστω και μία αρνητική απάντηση σημαίνει ότι υπάρχει ένας βαθμός ασυμβατότητας που θα σας προκαλέσει προβλήματα. Θα σας συμβούλευα να μην παντρευτείτε ώσπου αυτές οι αρνητικές απαντήσεις να γίνουν καταφατικές.

Αν είστε παντρεμένοι, θα σας παρότρυνα να ξεκαθαρίσετε οπωσδήποτε ποια σημεία σάς απογοητεύουν και να εξαλείψετε όσο περισσότερα από αυτά μπορείτε.

Αποδεχτείτε το γεγονός ότι μια σχέση είναι ευτυχισμένη επειδή και τα δύο άτομα είναι ικανοποιημένα σε λογικό βαθμό.

Όταν δεν είναι, τότε αποτελεί καθήκον και ηθική υποχρέωση του ατόμου που αισθάνεται τη μεγαλύτερη απογοήτευση να κάνει κάτι για να εξαλείψει τα δυσάρεστα χαρακτηριστικά της κατάστασης.

Αυτός είναι ο στόχος μιας σχέσης: Να νιώσετε ανεκτά ικανοποιημένοι ώστε να μη θέλετε να την τερματίσετε.

Ή, για να το πούμε πιο πρακτικά, να ωθήσετε το άλλο άτομο να σας κάνει επανειλημμένα τη μια χάρη μετά την άλλη, ώσπου να είστε σε θέση να πείτε στον εαυτό σας ότι νιώθετε ανεκτά ικανοποιημένοι.

Τότε θα έχετε ευεργετήσει τόσο εσάς όσο και το άλλο άτομο στη σχέση και θα το έχετε καταφέρει μ’έναν ηθικό και σωστό τρόπο.

Επιμέλεια Κειμένου : Marva @Truelife.gr

(Αποσπάσματα από το βιβλίο : Μάθε Να Αγαπάς Και Να Αγαπιέσαι – Δρ. Πωλ Χοκ – Εκδόσεις Καστανιώτη)

Related Posts