11 Συμβουλές Για Όσους Δεν Θέλουν Να Ξοδεύουν Πολύ Χρόνο Μαγειρεύοντας

11 Συμβουλές Για Όσους Δεν Θέλουν Να Ξοδεύουν Πολύ Χρόνο Μαγειρεύοντας

Πολλοί άνθρωποι θα ήθελαν να εξοικονομήσουν χρόνο από τη μαγειρική ώστε να τον διαθέσουν κάνοντας κάτι άλλο. Δεν χρειάζεται να είστε επαγγελματίας σεφ για να φτιάξετε γρήγορα ένα υγιεινό και νόστιμο πιάτο. Απλά πρέπει να γνωρίζετε αρκετά χρήσιμα κόλπα.

Παρακάτω θα μάθετε 11 από τις πιο χρήσιμες συμβουλές για την κουζίνα, που θα κάνουν τη διαδικασία του μαγειρέματος μικρότερη σε διάρκεια και ευκολότερη.

#1 Βρέξτε τα ζυμαρικά πριν από το μαγείρεμα, ώστε να είναι έτοιμα σε 60 δευτερόλεπτα

Advertisement

Μπορεί να ακούγεται παράξενο, αλλά πραγματικά λειτουργεί! Βάλτε τα ζυμαρικά στο νερό σε ένα δοχείο και αφήστε τα για αρκετές ώρες ή για ολόκληρη τη νύχτα. Μετά από αυτό, μπορείτε να μαγειρέψετε τα ζυμαρικά πολύ γρήγορα σε βραστό νερό ή απλά να προσθέσετε ζεστή σάλτσα σε αυτά.

#2 Κόψτε ένα μάνγκο σε κύβους, σε λιγότερο από ένα λεπτό

Advertisement

Είναι ο γρηγορότερος και ευκολότερος τρόπος για να ξεφλουδίσετε ένα μάνγκο και να το κόψετε σε μικρά κομμάτια για σαλάτα.

#3 Προσθέστε μαγειρική σόδα για να καραμελώσετε τα κρεμμύδια 2 φορές γρηγορότερα

© pixabay

Προσθέστε σε ένα τηγάνι ½ ή 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα σε 91 γραμμάρια κρεμμύδια, αμέσως αφού γίνουν ελαφρώς καφέ. Μπροστά στα μάτια σας, τα κρεμμύδια θα καραμελώσουν και δεν θα καούν.

#4 Τρίψτε την παρμεζάνα ή οποιοδήποτε άλλο τυρί, σε θερμοκρασία δωματίου

© pixabay

Σε θερμοκρασία δωματίου, το τυρί γίνεται πιο μαλακό και είναι ευκολότερο να το τρίψετε ή να το κόψετε όπως θέλετε.

#5 Αφαιρέστε το κουκούτσι του αβοκάντο σε 1 δευτερόλεπτο

© BeerNinjaEsq

Για να αφαιρέσετε ένα κουκούτσι, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα αιχμηρό μαχαίρι και να είστε πολύ προσεκτικοί. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να βάλετε το αβοκάντο σε μια βάση κοπής.

#6 Παγώστε το κρέας για να το κόψετε γρήγορα πριν το μαγειρέψετε

© depositphotos

Χάρη σε αυτή τη συμβουλή, θα κόβετε τέλειες και λεπτές φέτες κρέατος που δεν θα χρειαστούν πολύ χρόνο για να μαγειρευτούν.

#7 Μαγειρέψτε μια φορά και χρησιμοποιήστε όσα έμειναν για να κάνετε άλλα πιάτα

© pixabay © depositphotos

Η γαλοπούλα και το χοιρινό δεν είναι τρόφιμα που μαγειρεύονται εύκολα και χρειάζονται αρκετό χρόνο. Ωστόσο, είναι ιδανικά για οικογενειακά γεύματα. Τα τρόφιμα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή διαφορετικών πιάτων κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Κρατήστε τα σε σφραγισμένα δοχεία και χρησιμοποιήστε τα για να φτιάξετε σαλάτες, σάντουιτς και σνακ.

#8 Κόψτε το βούτυρο σε κομμάτια, για να μαλακώσει πιο γρήγορα

© pixabay

Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε το βούτυρο κοντά σε ένα θερμαντικό σώμα για να ζεσταθεί γρηγορότερα ενώ μαγειρεύετε κάτι άλλο.

#9 Ξεφλουδίστε γρήγορα τις πατάτες

© depositphotos

Βάλτε τις πατάτες σε βραστό νερό για 30 δευτερόλεπτα. Έπειτα, τοποθετήστε τες σε ένα μπολ με κρύο νερό. Μετά από 30 δευτερόλεπτα, μπορείτε να ξεφλουδίσετε τις πατάτες με τα χέρια. Δεν απαιτείται καμία προσπάθεια λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας. Ένας άλλος τρόπος είναι να αφήσετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 15-20 λεπτά.

#10 Κόψτε τον ανανά σε ομοιόμορφα κομματάκια, σε 2 λεπτά

© Simple Tricks & Hacks

Χρησιμοποιήστε ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι για να κόψετε τον ανανά σε 4 μέρη και στη συνέχεια κόψτε το κάθε μισό σε μικρότερα κομμάτια.

#11 Μαγειρέψτε γρήγορα τα λαχανικά σε ανθρακούχο νερό

© pixabay

Χρησιμοποιήστε ανθρακούχο αντί για μεταλλικό νερό, όταν πρόκειται να μαγειρέψετε λαχανικά. Το διττανθρακικό νάτριο στο μεταλλικό νερό, διασπά την κυτταρίνη των λαχανικών και επιταχύνει τη διαδικασία του μαγειρέματος. Επίσης θα κάνει τα λαχανικά πιο μαλακά, διατηρώντας το χρώμα τους λαμπερό.

Πηγή: tilestwra.com

Άλλες Πηγές: © KAREN AHN© Trader Joe’s

Related Posts