X

10 Τρόποι Για Να Κάνετε Τη Βεράντα Σας Έναν Πιο… Ιδιωτικό Χώρο!

10 Τρόποι Για Να Κάνετε Τη Βεράντα Σας Έναν Πιο… Ιδιωτικό Χώρο!

Οι γείτονες της διπλανής πόρτας μπορούν να φανούν χρήσιμοι σε πολλά πράγματα: να λάβουν ένα δέμα, να σας δανείσουν ζάχαρη όταν έχετε ξεμείνει ή απλώς να ανταλλάσσουν μια καλημέρα μαζί σας!

Ωστόσο υπάρχει ένα πράγμα που είμαστε σίγουροι ότι θα θέλατε να διατηρήσετε: την ιδιωτικότητά σας.

Ειδικά όταν πρόκειται για την βεράντα σας – και όλοι γνωρίζουμε πως τα μπαλκόνια στα αστικά κέντρα, συχνά επικοινωνούν με τα διπλανά περισσότερο απ’ όσο θα θέλαμε – τότε η ώρα της χαλάρωσης είναι… ιερή.

Γι αυτό κι εμείς θα σας παρουσιάσουμε μερικούς τρόπους που θα σας βοηθήσουν να την απομονώσετε και ταυτόχρονα θα την διακοσμήσουν με στιλ.

Βάλτε φράχτη περιμετρικά με αναρριχόμενα φυτά. Το ξύλο είναι ένα πολύ όμορφο υλικό που σε συνδυασμό με τα φυτά θα δημιουργήσει μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα.

Οι μεγάλες γλάστρες με ψηλά φυτά που μεγαλώνουν μέχρι πάνω από τα κάγκελά σας είναι μια άλλη λύση. Σίγουρα θα κρατήσει μακριά τα αδιάκριτα βλέμματα.

Μια ή και περισσότερες ομπρέλες θα δημιουργήσουν σκιά και θα κρατήσουν μακριά τον γείτονα του… πάνω ορόφου!

Αν δεν έχετε την υπομονή να φροντίζετε τα φυτά σας, τότε υπάρχει πάντα η επιλογή να τοποθετήσετε πλαστικά φυτά πάνω στα κάγκελά σας. Τα φυτά της φωτογραφίας είναι ιδανικά για να διατηρήσετε την ιδιωτικότητα στο μπαλκόνι σας.

Τοποθετήστε πάνελ με πλέγμα πάνω από το ύψος των καγκέλων σας. Ο χώρος θα συνεχίσει να είναι δροσερός, αλλά θα κρατήσει μακριά τα αδιάκριτα βλέμματα. Έπειτα μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε, όπως για παράδειγμα να βάλετε μια αιώρα και να ξαπλώσετε!

Σκεφτείτε το ενδεχόμενο των κουρτινών. Είναι εύκολες στην εφαρμογή, προστατεύουν από τον ήλιο και σίγουρα μπορείτε να απομονωθείτε όποτε θέλετε. Στα «συν» ότι είναι ιδιαίτερα όμορφες και όχι τόσο συνηθισμένες σε εξωτερικούς χώρους.

Μπορείτε πάντα, εφόσον το επιθυμείτε, να κλείσετε τελείως το μπαλκόνι σας με πάνελ που ξεκινάνε από το πάτωμα και φτάνουν ως το ταβάνι. Έτσι θα δημιουργήσετε ένα ημι-υπαίθριο δωμάτιο που θα σας προσφέρει στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας.

Μια μεταλλική πέργκολα είναι ιδανική για τα αναρριχόμενα φυτά σας και για να δώσει μια αίσθηση ρετρό και ρομαντικού ύφους στο μπαλκόνι σας.

Αν το μπαλκόνι σας είναι λίγο μεγαλύτερο, μη διστάσετε να δοκιμάσετε τα διαχωριστικά από θαμπό γυαλί. Είναι κομψά, μοντέρνα και θα σας απομονώσουν πλήρως από τα τριγύρω περιβάλλον.

Για ακόμα μεγαλύτερη απομόνωση, μπορείτε να αντικαταστήσετε τα κάγκελά σας με χτιστά πλακάκια σαν αυτά της φωτογραφίας και να τα διακοσμήσετε με ψηλά φυτά!

Πηγή: spirossoulis.com

Categories: DIY