X

10 Απλά Μυστικά Για Γεμάτα Και Εκφραστικά Χείλη

10 Απλά Μυστικά Για Γεμάτα Και Εκφραστικά Χείλη

Στα χείλη μας καθρεπτίζεται κάθε μας συναίσθημα και κάθε μας διάθεση, χαρά, λύπη, προβληματισμός. Είναι ίσως το πιο εκφραστικό χαρακτηριστικό του προσώπου, γι’ αυτό θα πρέπει να τα φροντίζουμε ώστε να είναι όμορφα στην όψη και περιποιημένα.

Για να καταφέρουμε να τα κάνουμε τολμηρά κι ελκυστικά, συνήθως αγοράζετε έναν τεράστιο αριθμό από διάφορα προϊόντα, όπως κομψά κραγιόν και μπαλμ ενυδάτωσης. Ίσως να ψάχνετε και για έξτρα tips ομορφιάς  σε blogs στο διαδίκτυο ή να δοκιμάζετε τις νέες τάσεις της μόδας σε χρώματα και υφές κραγιόν.

Εμείς συγκεντρώσαμε τις πιο αποτελεσματικές συμβουλές για να επιτύχετε ένα λαμπερό μακιγιάζ στα χείλη σας.

Για να κάνετε απολέπιση

Θα χρειαστείτε:

  • 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι αβοκάντο, ελαιόλαδο ή γλυκό αμυγδαλέλαιο
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλιά μέλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας, βούτυρο κακάο ή βαζελίνη

Βρείτε ένα μικρό μπολ και ρίξτε το λάδι. Προσθέστε τη ζάχαρη. Ρίξτε λίγο ακατέργαστο μέλι σε ένα μικρό μπολ ή κύπελλο. Προσθέστε το έλαιο καρύδας, το βούτυρο κακάο ή αν δεν έχετε βάλτε βαζελίνη. Ανακατέψτε τα όλα μαζί για να φτιάξετε μια παχιά πάστα. Εφαρμόστε το πίλινγκ στα χείλη σας και τρίψτε απαλά για 2 έως 3 λεπτά. Ξεπλύνετέ τα και αποθηκεύστε το υπόλοιπο μείγμα. Για καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε αυτό το πίλινγκ μία έως δύο φορές την εβδομάδα.

Για να μαλακώσετε τα χείλη σας

Χρησιμοποιήστε ένα ειδικό scrub ή μια μαλακή οδοντόβουρτσα για να διώξετε τα πετσάκια από τα χείλη σας. Έτσι, θα μπορεί το κραγιόν να καλύπτει τα χείλη σας ομοιόμορφα και ομαλά.

Για να ορίσετε το περίγραμμα

© krasoteka<

Χρησιμοποιήστε κονσίλερ για να διορθώσετε το περίγραμμα των χειλιών σας. Κρύψτε το φυσικό περίγραμμα των χειλιών σας με μια μικρή ποσότητα κονσίλερ και στη συνέχεια με ένα μολύβι χειλιών σχεδιάστε ένα νέο περίγραμμα.

Για να αναμείξετε τα χρώματα

© just-my-beauty<

Είναι καλύτερο να μην κάνετε περίγραμμα στα χείλη αν πρόκειται για το καθημερινό σας μακιγιάζ.

Για να τονίσετε το φυσικό περίγραμμα των χειλιών σας

© bycelina<

Χρησιμοποιήστε το κονσίλερ ή ένα highlighter για να δώσετε έμφαση στη γραμμή των χειλιών σας και να τα κάνετε να φαίνονται γεμάτα.

Για να γεμίσετε τα χείλη σας

© laurabadura <

Τα χείλη σας θα φαίνονται πολύ πιο γεμάτα, αν περιγράψετε μόνο τις γωνίες με ένα μολύβι, και στη συνέχεια να εφαρμόσετε λίγο κονσίλερ στη μέση.

Ένα κολακευτικό χρώμα κραγιόν

© rcook<

Βρείτε ένα χρώμα που να ταιριάζει  στον τόνο του δέρματός σας. Μην ξεχνάτε κάποια σημαντικά πράγματα: ένα περλέ κραγιόν θα τονίσει όλες τις ατέλειες του δέρματός σας, ένα ματ κραγιόν μπορεί να λεπτύνει τα χείλη σας κι ένα γυαλιστερό κραγιόν δεν είναι κατάλληλο για όλες τις  περιστάσεις.

Για να εφαρμόσετε το κραγιόν σωστά

© ohmyglossblog<

Θα είναι ευκολότερο να σχεδιάσετε το περίγραμμα των χειλιών, αν κάνετε ένα σταυρό κάτω από το  λακκάκι στη μέση του άνω χείλους. Στη συνέχεια περιγράψτε τις γωνίες των χειλιών σας και συνδέστε τις γραμμές.

Για να δώσετε έμφαση στη μέση

© voguegirl<

Εφαρμόστε το κονσίλερ πρώτα στα χείλη σας, στη συνέχεια, βάλτε ένα έντονο κραγιόν κι απλώστε το προσεκτικά. Αυτό το μακιγιάζ θα φανεί πολύ ντελικάτο κι όμορφο.

Για να κάνετε τα χείλη απαλά και μαλακά 

Πάρτε ένα παντζάρι και ξεφλουδίστε το. Κόψτε το σε μικρές φέτες και στίψτε το με προσοχή για να βγει ο χυμός του. Προσθέστε περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας, μέλι ή κερί μέλισσας μέσα στο χυμό του παντζαριού. Ανακατέψτε καλά κι εφαρμόστε το στα χείλη σας όσο πιο συχνά γίνεται. Μετά από περίπου μια εβδομάδα, θα έχετε μαλακότερα και πιο ροζ χείλη.

Πηγή: diaforetiko.gr

Άλλες Πηγές: <© fashionpheeva>

Categories: Ομορφιά