Home » Όχι πια δάκρυα: εξελιγμένο κρεμμύδι δεν προκαλεί βούρκωμα

Όχι πια δάκρυα: εξελιγμένο κρεμμύδι δεν προκαλεί βούρκωμα

Αν αγαπάς τη μαγειρική και τον χώρο της κουζίνας με ό,τι αυτός συνεπάγεται, σίγουρα θα έχεις αντιμετωπίσει την αποστολή «καθαρίζω κρεμμύδια», τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής διατροφής, με πρώτο και καλύτερο πιάτο που τα τιμά, τη χωριάτικη σαλάτα.

Εντάξει, δεν θα το αρνηθούμε, όσοι αγαπάμε την μαγειρική, έχουμε διαβάσει tricks, τα οποία θα μπορούσαν να καταστήσουν πιο εύκολο τον καθαρισμό κρεμμυδιών, ενώ δεν έχουμε ξεχάσει να παρακολουθήσουμε video, με ειδήμονες και μάγειρες να μας συστήνουν έξυπνους τρόπους καθαρισμού.

Όχι πια δάκρυα: εξελιγμένο κρεμμύδι δεν προκαλεί βούρκωμα

Και η Shakira κλαίει από τα κρεμμύδια

Ωστόσο, το πρόβλημα παραμένει άλυτο, και το κρεμμύδι συνεχίζει να προκαλεί ένα μικρό βούρκωμα. Αν δεν βρίσκεις τον τρόπο να μη δακρύζεις μπροστά στα κρεμμύδια, μπορούμε, τώρα, να σε ενημερώσουμε πως Ιάπωνες επιστήμονες είναι στο πλευρό μας.

Οι ειδικοί εξ Ανατολών, συγκεκριμένα, υποστηρίζουν πως έχουν καταφέρει να απενεργοποιήσουν την παραγωγή των ισχυρών ουσιών που απελευθερώνουν τα κρεμμύδια και προκαλούν τα δικά μας δάκρυα.

Ειδικότερα, οι Ιάπωνες επιστήμονες φαίνεται ότι μπορούν να υποσχεθούν ένα τέλος στα εκνευριστικά δάκρυα που τρέχουν στα μάγουλά μας, τα οποία προκαλούνται αυθόρμητα λόγω της δράσης του ενζύμου alliinase.

Η ερευνητική ομάδα, από το 2002 είχε ξεκινήσει μία σειρά δοκιμών, υποστηρίζοντας πως είναι δυνατόν να αναπτυχθούν κρεμμύδια τα οποία θα διατηρούν το χαρακτηριστικό τους άρωμα, και την υψηλή τους διατροφική αξία, αλλά θα περιορίσουν τη δραστηριότητα αυτού του ενζύμου.

Μάλιστα, η έρευνά τους, τότε, είχε δημοσιευτεί στο επιστημονικό περιοδικό Nature, αλλά δεν έχει παρθεί ακόμη κάποια απόφαση σχετικά με την καλλιέργεια των συγκεκριμένων κρεμμυδιών.

Όχι πια δάκρυα: εξελιγμένο κρεμμύδι δεν προκαλεί βούρκωμα

Αυτό είναι δικαιολογία, αλλά ξέρουμε πως τα κρεμμύδια προκαλούν δάκρυα

Τώρα, 13 χρόνια μετά, έρχεται η δικαίωσή τους. Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της Daily Mail, η βρετανική αλυσίδα σουπερμάρκετ Asda, ξεκίνησε να προσφέρει στο κοινό, το γλυκό κρεμμύδι, το οποίο έχει χαμηλότερα επίπεδα πικάντικης γεύσης, και ως αποτέλεσμα πιο ήπια, ενώ δημιουργεί και λιγότερα δάκρυα στις μαγείρισσες και στους μάγειρες.

Το συγκεκριμένο κρεμμύδι, όπως σημειώνεται, καλλιεργήθηκε από τον γεωργό Alastair Findlay στην περιοχή του Μπεντφορντσάιρ στην Αγγλία.

Eμείς έχουμε μόνο να προσθέσουμε, πως ευτυχώς η επιστήμη ασχολείται και με θέματα της παραδοσιακής και σωστής νοικοκυράς, που βαρέθηκε… χρόνια τώρα, να σκουπίζει τα μάτια της, και περιμένουμε τα «θαυματουργά» κρεμμύδια, και στα μέρη μας!

Όχι πια δάκρυα: εξελιγμένο κρεμμύδι δεν προκαλεί βούρκωμα

Yeah!

Πηγή: www.pathfinder.gr

Αρχείο

Advertisment