Home » Ηλικιωμένο ζευγάρι πέθανε με διαφορά 5 λεπτών

Ηλικιωμένο ζευγάρι πέθανε με διαφορά 5 λεπτών

Μια ιστορία που θυμίζει το τέλος της ταινίας «The Notebook», εκτυλίχθηκε πριν λίγες ημέρες, στις Ηνωμένες Πολιτείες, όταν δυο σύζυγοι, μετά από 73 χρόνια γάμου, άφησαν την τελευταία τους πνοή με διαφορά πέντε λεπτών.

Το επόμενο πρωί, ο ηλικιωμένος Νόα πηγαίνει στο δωμάτιο της Άλι και την βρίσκει διαυγή ξανά. Η Άλι ρωτά τον Νόα τι θα απογίνουν όταν αυτή δεν θα μπορεί να θυμάται τίποτα πια και αυτός την διαβεβαιώνει ότι δεν θα την αφήσει ποτέ. Αυτή τον ρωτάει αν νομίζει ότι η αγάπη τους είναι τόσο δυνατή ώστε να «τους πάρει μακριά μαζί». Ο Νόα της απαντά ότι νομίζει ότι η αγάπη τους μπορεί να κάνει τα πάντα. Λένε και οι δυο τους το πόσο αγαπούν ο ένας τον άλλον και κοιμούνται στο κρεβάτι της Άλι. Το επόμενο πρωί, μια νοσοκόμα τους βρίσκει νεκρούς στο κρεβάτι αγκαλιασμένους. (Σκηνή από την ταινία «The Notebook»). 

Τα κινηματογραφικά σενάρια κάποιες φορές εμπνεόνται από την ίδια τη ζωή, κυρίως εάν σκεφτεί κανείς πως παρόμοιο τέλος με το ζευγάρι της παραπάνω ταινίας είχε πρόσφατα και ένα αληθινό ζευγάρι στις ΗΠΑ. Η 89χρονη Lillian Karr Wilson γνωστή στον οικογενειακό της κύκλο ως “Lill” και ο 93χρονος William Wilson ή αλλιώς “Wild Bill” αποχαιρέτησαν τη ζωή με πέντε λεπτά διαφορά. Σύμφωνα με τον Independent, οι δύο ηλικιωμένοι που είχαν γνωριστεί στο λύκειο και το 1941 κλέφτηκαν και παντρεύτηκαν παρά τις αντιρρήσεις των γονιών τους, τα τελευταία χρόνια ζούσαν σε οίκους ευγηρίας επειδή και οι δύο έπασχαν από Αλτσχάιμερ.

Ηλικιωμένο ζευγάρι πέθανε με διαφορά 5 λεπτών
Αγαπημένοι από το χθες…

Νωρίς το πρωί της 7ης Απρίλη, ο 66χρονος γιος του Wilson δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από το οποίο ενημερώθηκε ότι ο πατέρας του είναι πλέον νεκρός. Λίγη ώρα μετά, η ίδια πληροφορία πάλι από τηλεφώνημα έγινε γνωστή και για τη μητέρα του. Παρά το γεγονός ότι έπασχαν από Αλτσχάιμερ, εκείνο που έμοιαζε να μην ξεχνούν ποτέ ήταν ότι ο ένας είχε τον άλλον. Μάλιστα, η “Lill” ζητούσε συχνά από τον γιο της να την πηγαίνει όσο πιο συχνά γίνεται κοντά στον άνδρα της για να τον βλέπει.

Ηλικιωμένο ζευγάρι πέθανε με διαφορά 5 λεπτών
… Μέχρι σήμερα

Όπως ανέφερε ο γιος τους, Doug, “Θεωρούμε ότι αυτό που συνέβη, ήταν ευλογία ακριβώς επειδή θα γίνει μια κηδεία και για τους δυο τους”. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της Lillian όπως επισημαίνεται στο Kentucky.com, η ίδια δεν είχε σκοπό να πεθάνει εάν δεν έφευγε πρώτα ο άνδρας της από τη ζωή. Το ζευγάρι είχε γνωριστεί κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου και συνέχισε παρά τις δυσκολίες που συνάντησε, να είναι μαζί μέχρι σήμερα.

Πόλεμοι, πολλές επαγγελματικές αλλαγές, αντιξοότητες και οικονομικές δυσκολίες ήταν καθημερινά κεφάλαια που παρότι θα μπορούσαν να σταθούν εμπόδιο σε μια σχέση 73 χρόνων, την έκαναν ακόμη πιο δυνατή. Τα αγαπημένα πρόσωπα του ζευγαριού μπορούν πλέον να πουν ότι ούτε “ο θάνατος μπόρεσε να τους χωρίσει” και εμείς απλώς θαυμάζουμε το μεγαλείο της αγάπης που κρύβει όποτε το νιώθει, η ανθρώπινη ψυχή. 

Πηγή: www.pathfinder.grΑρχείο