Τι ακριβώς είναι η «δίαιτα 80/20»;

Τι ακριβώς είναι η «δίαιτα 80/20»;
Όσοι έχουν υποφέρει στο παρελθόν από εξοντωτικές δίαιτες βρίσκουν αυτόν τον καινούργιο “κανόνα” πολύ καλό και ικανό να τους μάθει να κάνουν μία σωστή και ισορροπημένη διατροφή.

Όσοι ακολουθούν το 80/20 μπορούν να απολαύσουν ένα γεύμα με τους φίλους τους ή ένα κοκτέιλ μία οποιαδήποτε μέρα αλλά το πιο σημαντικό απ’όλα είναι ότι βοηθάει να μένεις πιστή στη διατροφή σου καθώς ξέρεις πως όταν το θελήσεις έχεις 20% περιθώριο να κάνεις ό,τι παρασπονδία θέλεις.

Οι κανόνες είναι απλοί: Κατά 80% τρως υγιεινές τροφές, τροφές που σου κάνουν καλό και κατά 20% έχεις την ελευθερία να τρως ότι σε ευχαριστεί. Μη σε δυσκολεύουν τα μαθηματικά. Τα πράγματα είναι απλά: Αν τρως τρία γεύματα την ημέρα, τότε τρία τέτοια γεύματα μέσα στην εβδομάδα είναι το 20% σου και μπορείς να φας ό,τι θέλεις. Αν τρως πέντε μικρά γεύματα κάθε μέρα τότε εφτά τέτοια μικρά γεύματα είναι το 20% σου.

Στο Hollywood, τόσο η Τζέσικα Άλμπα όσο και η Μιράντα Κερ ακολουθούν αυτόν τον κανόνα και δεν τον αλλάζουν με τίποτα. Η Μιράντα συγκεκριμένα λέει: “Το φαγητό είναι φίλος μου και η συνέπεια είναι το κλειδί. Πιστεύω πως το καλύτερο είναι να τρώμε τα πάντα με μέτρο”.

Loading...