Τάρτες με cream cheese και μανιτάρια


Ατομικές ταρτούλες με μανιτάρια, τυρί κρέμα και μουστάρδα Dijon!
Ένα μεζεδάκι που μπορεί να σταθεί επάξια στο γιορτινό τραπέζι ή μπουφέ σας!
Πλούσια γεύση, νοστιμιά, ευκολία παρασκευής, εντυπωσιακή εμφάνιση, είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά που κάνουν τις ταρτούλες αυτές ακαταμάχητες!
Πάμε να τις φτιάξουμε και παρέα!

Υλικά για 6 ατομικές τάρτες
Για τη ζύμη:
1 κουταλιά γεμάτη τυρί κρέμα
2 κουταλιές γεμάτες μαργαρίνη
2-3 κουταλιές κρύο νερό
180-200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
αλάτι
Για την γέμιση:
2/3 κούπας τσαγιού χοντροκομμένα μανιτάρια λευκά
2/3 κούπας τυρί τριμμένο – της αρεσκείας σας-
3 κουταλιές γάλα
2 κουταλιές γεμάτες τυρί κρέμα
1 κουταλάκι κοφτό μουστάρδα Dijon
πιπέρι
Τι κάνουμε:
Ετοιμάζουμε τη ζύμη.
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της ζύμης, εκτός από το νερό. Τα δουλεύουμε με ένα πιρούνι, ώστε να πάρουμε μια ψιχουλιαστή ζύμη.
Προσθέτουμε 2 κουταλιές κρύο νερό και ζυμώνουμε.
Αν η ζύμη μας είναι πολύ σφικτή, προσθέτουμε λίγο επιπλέον νερό.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε έξι μπαλίτσες και απλώνουμε κάθε μπαλίτσα ομοιόμορφα σε 6 (μικρά) σκεύη για ατομικές τάρτες.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση, ανακατεύοντας σε ένα μπολ όλα τα υλικά της.
Μοιράζουμε τη γέμιση στις ταρτιέρες, επάνω από τις ζύμες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς, μέχρι οι τάρτες μας να πάρουν χρώμα και ψηθούν καλά.
Ξεφορμάρουμε προσεκτικά και τοποθετούμε τις ταρτούλες όμορφα σε μια πιατέλα..
Καλή επιτυχία!!
Ελένη Κ. (eleniscooking)

 

 

syntageskardias.blogspot.gr/

Loading...

Αληθινή ζωή - True Life