Home » Σοκολατάκια χριστουγεννιάτικα

Σοκολατάκια χριστουγεννιάτικα


Βάλτε τα σε ζελατίνες ή κουτάκια, δέστε τα με χαρούμενες κορδελίτσες και χαρίστε τα σαν ένα όμορφο χριστουγεννιάτικο δωράκι!
Είμαι σίγουρη ότι οι φίλοι σας θα ενθουσιαστούν με το όμορφο χειροποίητο δωράκι σας!!
Τα σοκολατάκια αυτά τα φτιάχνουμε με δύο ή και περισσότερα αν θέλουμε είδη σοκολάτας.
Εγώ χρησιμοποίησα 3 διαφορετικά είδη.
Είναι όχι μόνο νόστιμα, αλλά και πολύ εντυπωσιακά!
Είναι και πανεύκολα να τα φτιάξουμε!
Πάμε να δούμε πως!

Χρειαζόμαστε:
120 γρ. σκούρα κουβερτούρα καλής ποιότητος
120 γρ. λευκή σοκολάτα
80 γρ. χρωματιστή σοκολάτα ή σοκολάτα γάλακτος
Στην πράξη:
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τις σοκολάτες, χωριστά τη καθεμία.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε ένα μικρό ταψάκι.
Ρίχνουμε πάνω στο χαρτί το ένα είδος λιωμένης σοκολάτας, πάνω από αυτό το δεύτερο είδος και πάνω από όλα το τρίτο είδος.
Με μία οδοντογλυφίδα ανακατεύουμε απαλά και προσεκτικά, κάνοντας κυκλικές κινήσεις και ζικ ζακ, ώστε να δημιουργηθεί στην επιφάνεια ένα σχέδιο μαρμπρέ.
Αφήνουμε τις σοκολάτες στο ταψάκι να κρυώσουν καλά και κατόπιν καλύπτουμε το ταψάκι με πλαστική μεμβράνη και το αφήνουμε σε μέρος δροσερό για 1 μέρα, ώστε να «σφίξουν» οι σοκολάτες και να σταθεροποιηθούν καλά.
Την επόμενη μέρα, αφαιρούμε το χαρτί μαζί με το σοκολατένιο μείγμα από το ταψάκι και το ακουμπάμε στον πάγκο εργασίας μας.
ΔΕΝ αφαιρούμε όμως σε καμία περίπτωση το χαρτί.
Χρησιμοποιώντας κουπ πατ χριστουγεννιάτικα, κόβουμε προσεκτικά τα σοκολατάκια μας.
Καλό θα είναι τα κουπ πατ που θα χρησιμοποιήσουμε να είναι μεταλλικά, ώστε τα σοκολατάκια να κοπούν εύκολα, χωρίς να μας σπάσουν!
Τόσο απλά και εύκολα, ετοιμάζουμε χαρούμενα χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια!
Καλή επιτυχία, καλό γιορτινό Σαββατοκύριακο!
Ελένη Κ. (eleniscooking)




Αρχείο