Πώς Να Φτιάξετε Σπιτικό Παγωτό Με Κουρκουμά Και Καρύδα

Το παγωτό είναι ένα από τα πιο απολαυστικά επιδόρπια του καλοκαιριού και όχι μόνο. Δεν υπάρχει τίποτα πιο δροσιστικό από ένα μπολ με την αγαπημένη σας γεύση μετά από ένα γεύμα.

Αλλά για περιμένετε μισό λεπτό! Το ξέρατε ότι το κλασικό παγωτό μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της χοληστερίνης σας, να προκαλέσει υψηλή αρτηριακή πίεση, ακόμη και διαβήτη;

Δυστυχώς, αυτό είναι το τίμημα που πρέπει να πληρώσετε εφόσον υποκύπτετε τακτικά σε αυτόν τον πειρασμό.

Advertisement

Ωστόσο υπάρχει τρόπος για να απολαύσετε χωρίς ενοχές το παγωτό σας, φτιαγμένο από τα χεράκια σας, με υγιεινά υλικά όπως ο κουρκουμάς.

Ο κουρκουμάς είναι ένα ιδιαίτερο μπαχαρικό γνωστό για τις ισχυρές αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές του ιδιότητες.

Επιπλέον, δεν χρειάζεστε καν παγωτομηχανή – καταπληκτικό;

Advertisement

Αυτή η συνταγή περιέχει και άλλα φυσικά συστατικά, όπως:

  • Γάλα καρύδας, καρύδια πεκάν, ωμά κάσιους, κάρδαμο, κανέλα, σιρόπι σφενδάμου και τζίντζερ.

Αυτό που θα κάνει το παγωτό εξαιρετικά κρεμώδες είναι τα κάσιους σε συνδυασμό με το γάλα καρύδας.

Ας προχωρήσουμε λοιπόν στη διαδικασία της προετοιμασίας.


Πώς Να Φτιάξετε Σπιτικό Παγωτό Με Κουρκουμά

Υλικά

  • 1 φλυτζάνι μουλιασμένα ωμά κάσιους
  • 2 κ.σ. κουρκουμά σε σκόνη
  • 415 ml γάλα καρύδας
  • 1/2 κ.σ. τζίντζερ σε σκόνη
  • 3 καρύδια πεκάν
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 1/2 φλυτζάνι γιαούρτι καρύδας
  • 1/4 κ.σ. κάρδαμο
  • 1/4 φλυτζάνι σιρόπι σφενδάμου

Εκτέλεση

  • Καταρχήν βεβαιωθείτε ότι τα κάσιους είναι καλά μουσκεμένα. Για καλύτερα αποτελέσματα, αφήστε τα να μουλιάσουν από την προηγούμενη νύχτα σε ένα μπολ με νερό.
  • Καλύψτε με λαδόκολλα μια μακρόστενη φόρμα του κέικ ώστε να καλυφθούν καλά ο πάτος και οι πλευρές της και βάλτε τη στην κατάψυξη.
  • Εφόσον τα κάσιους είναι καλά μουσκεμένα, στραγγίξτε το νερό και χτυπήστε τα καλά στο μπλέντερ.
    Στη συνέχεια προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ και αλέστε τα όλα μαζί μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Βγάλτε τη φόρμα από την κατάψυξη (αφού την έχετε αφήσει μέσα για 30 λεπτά) και ρίξτε μέσα το μείγμα που ετοιμάσατε.
  • Ξαναβάλτε τη φόρμα στην κατάψυξη, αλλά προσέξτε να είναι σε οριζόντια θέση για να γίνει το παγωτό σας ομοιόμορφο.
  • Το αφήνετε στην κατάψυξη καθ’όλη τη διάρκεια της νύχτας.
  • Μπορείτε προαιρετικά να το στολίσετε με καρύδια πεκάν και είναι έτοιμο.

Καλή Σας Απόλαυση!

 

Επιμέλεια Κειμένου & Μετάφραση: Marva @Trollarw.Gr

Related Posts