Μους Σοκολάτας, Η Αυθεντική Γαλλική Συνταγή

Σας προτείνω την αυθεντική γαλλική συνταγή για μους σοκολάτας, που είναι αδύνατο να μη σας πετύχει.


Υλικά για 6 άτομα

  • 160 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
  • 4 αυγά
  • 1/2 κουταλιά βούτυρο
  • 1 βανίλια
  • Ξύσμα σοκολάτας

Advertisement

Εκτέλεση

  • Σε πολύ χαμηλή φωτιά λιώστε το βούτυρο με την σοκολάτα.
  • Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια.
  • Βγάλτε τη σοκολάτα από τη φωτιά και ρίξτε μέσα έναν έναν τους κρόκους.
  • Ανακατέψτε απαλά & ρίξτε τη βανίλια.
  • Χτυπήστε τα ασπράδια σε πολύ σφιχτή μαρέγκα.
  • Προσθέστε λίγη λίγη τη μαρέγκα στη σοκολάτα και ανακατέψτε απαλά.
  • Μοιράστε τη μους σε ατομικά ποτήρια και βάλτε τη στο ψυγείο για 2 ώρες.
  • Ρίξτε το ξύσμα σοκολάτας την ώρα που σερβίρετε – Μπορείτε να βάλετε φυστίκι, καρύδα κλπ.

 

Advertisement

Πηγή: iefimerida.gr

Related Posts