Μους Σοκολάτας, Η Αυθεντική Γαλλική Συνταγή
Σας προτείνω την αυθεντική γαλλική συνταγή για μους σοκολάτας, που είναι αδύνατο να μη σας πετύχει.
Υλικά για 6 άτομα
- 160 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
- 4 αυγά
- 1/2 κουταλιά βούτυρο
- 1 βανίλια
- Ξύσμα σοκολάτας
Advertisement
Εκτέλεση
- Σε πολύ χαμηλή φωτιά λιώστε το βούτυρο με την σοκολάτα.
- Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια.
- Βγάλτε τη σοκολάτα από τη φωτιά και ρίξτε μέσα έναν έναν τους κρόκους.
- Ανακατέψτε απαλά & ρίξτε τη βανίλια.
- Χτυπήστε τα ασπράδια σε πολύ σφιχτή μαρέγκα.
- Προσθέστε λίγη λίγη τη μαρέγκα στη σοκολάτα και ανακατέψτε απαλά.
- Μοιράστε τη μους σε ατομικά ποτήρια και βάλτε τη στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Ρίξτε το ξύσμα σοκολάτας την ώρα που σερβίρετε – Μπορείτε να βάλετε φυστίκι, καρύδα κλπ.
Advertisement
Πηγή: iefimerida.gr