Μακαρονόπιτα, Εύκολη, Χωρίς Φύλλο

makaronopita

Μια συνταγή που θα λατρέψουν όλοι στο σπίτι σας, εύκολη σαν παιχνίδι.


Υλικά

  • 1/2 πακέτο σπαγγέτι
  • 5 αυγά
  • ½ φλυτζάνι τριμμένα τυριά
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

Advertisement
  • Βράστε τα σπαγγέτι.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε τα αυγά.
  • Προσθέστε τα τυριά, την ντομάτα, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
  • Προσθέστε και τα σπαγγέτι, στραγγισμένα καλά.
  • Βάλτε ένα βαθύ τηγάνι (όχι πολύ φαρδύ) να ζεσταθεί.
  • Ρίξτε μέσα το μείγμα και φτιάξτε καλά τις άκρες και την οροφή του.
  • Αφήστε το σε μέτρια φωτιά να χρυσίσει, για 8 λεπτά περίπου.
  • Βάλτε ένα μεγάλο πιάτο πάνω στο τηγάνι και αναποδογυρίστε την πίτα.
  • Ξαναβάλτε την στο τηγάνι να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
  • Αφήστε να ροδίσει καλά, να χρυσίσει παντού.
  • Ετοιμη η μακαρονόπιτά σας! Σερβίρεται ως κυρίως πιάτο, με μια πλούσια σαλάτα

Μυστικό: Μπορείτε άνετα να χρησιμοποιήσετε τα σπαγγέτι που σας έμειναν από άλλο φαγητό.

tourte

 

Advertisement

www.iefimerida.gr

Related Posts