Δείξε Μου Πώς Χώρισες Να Σου Πω Ποιος Είσαι

Για την ακρίβεια, πες μου πώς χώρισες να σου πω αν θα κάνω σχέση μαζί σου.

Όταν γνωρίζουμε έναν άνθρωπο και τον ερωτευόμαστε, συνήθως, δε δίνουμε σημασία σε κάποιες λεπτομέρειες. Αυτές όμως είναι που τελικά θα μας «σώσουν» από μια μελλοντική συναισθηματική καταστροφή.

Καλό θα είναι λοιπόν, όσο με χίλια κι αν τρέχουμε όταν ερωτευόμαστε, να δούμε λιγάκι το σχεσιακό παρελθόν του ανθρώπου που έχουμε απέναντί μας. Πριν εγκαταστήσουμε το νέο λογισμικό σε σώμα, μυαλό και νου, επιβάλλεται να το περάσουμε από τον έλεγχο ενός εξονυχιστικού antivirus…

Advertisement

Φυσικά, αναφερόμαστε σε περιπτώσεις που ίσως μέσα από τα γυαλιά του έρωτα μοιάζουν αθώες, αλλά με λίγη παραπάνω σκέψη αποδεικνύονται ως οι πιο κατεπείγουσες για το «όξω από δω!».

Για να γίνω κατανοητή θα φέρω ένα μόνο παράδειγμα που, θεωρώ ότι λίγο έως πολύ, αποτελεί σενάριο σιγουράκι.

Γνωρίζεις κάποιον που σου αρέσει πολύ, αλλά μαθαίνεις ότι είναι σε μία σχέση. Αντιδράς φυσιολογικά και μαζεύεσαι χωρίς να είσαι καθόλου διαχυτική γιατί σέβεσαι την σχέση του. Έλα όμως που εκείνος τη σέβεται λιγότερο από ότι εσύ και θες το ποτό, θες η γοητεία του σε κάνουν να χάνεις τις άμυνές σου και να υποκύπτεις σ’ ένα φιλί. Μέχρι εκεί όμως.

Advertisement

Πολύ αργά. Την έχεις ήδη πατήσει μαζί του και μάλιστα είσαι βουτηγμένη στις τύψεις και τις ενοχές. Εκείνος, από πλευράς του, σου δείχνει πόσο σε θέλει και σου ζητάει να είστε μαζί, υποσχόμενος ότι θα αφήσει την άλλη.

Κι εδώ έρχεται ο έρωτας που σε τυφλώνει κι αντί να σκεφτείς: «μα πώς αλλάζει έτσι ξαφνικά κι εύκολα σύντροφο; Δε δένεται με κανέναν;», εσύ ασυνείδητα ίσως και να κάνεις την άλλη σκέψη: «Καλά ο τύπος με γουστάρει τόσο που χαλάει τη σχέση του για χάρη μου! Μα ποια είμαι τελοσπάντων;». Εδώ κάπου θ’ αρχίσει να σου λέει ότι η άλλη μέσα του είχε τελειώσει μήνες τώρα κι ότι δεν μπορούσε να της το πει, δήθεν για να μη τη στεναχωρήσει.

Συμπέρασμα πρώτο: Ο τύπος είναι βολεψάκιας και δε θέλει να χάσει τα προνόμια μιας σχέσης ακόμη κι αν τη βαρέθηκε. Θα το κάνει μόνο όταν βρει κάτι καλύτερο. Ξεκάθαρα το σύνδρομο της μαϊμούς, κρατάει πάντα το προηγούμενο κλαδί πριν πιάσει το επόμενο.

Συμπέρασμα δεύτερο: Θεατρίνος! Ω μα ναι! Μήνες τώρα του χει τελειώσει και η άλλη δεν έχει πάρει πρέφα τίποτα. Εξαίσια! And the Oskar goes to…

Συμπέρασμα τρίτο: Παρτάκιας.

Πρόβλεψη μία και μοναδική: Θα το κάνει και σε εσένα. Τι θα σου κάνει δηλαδή; Θα παρατήσει την άλλη, θα μείνει μαζί σου, θα σε βαρεθεί και δε θα πάρεις πρέφα ούτε πότε θα χει βρει την επόμενη, ούτε πότε θα του ‘χεις τελειώσει κι ούτε πότε ένα ωραίο πρωί εκεί που όλα μοιάζουν άψογα και τέλεια, θα σου δώσει τα παπούτσια στο χέρι.

Να θυμάσαι ότι… Η ιστορία πάντα μα πάντα επαναλαμβάνεται!

Η ευθύνη καθαρά δική σου.

 

Πηγή: ilov.gr / Ελίνα Φυλακτού

Related Posts