Απίστευτο: Αυτό Συμβαίνει Στο Σώμα Σας Όταν Τρώτε 4 Αμύγδαλα Κάθε Μέρα!

Το αμύγδαλο ονομάζεται δίκαια ‘Βασιλιάς Των Ξηρών Καρπών’. Είτε για τα παιδιά που δίνουν εξετάσεις, είτε για όσους θέλουν να χάσουν βάρος, ο καρπός αυτός έχει μόνο θετικά οφέλη με τον έναν ή τον άλλον τρόπο και έχει συμβάλλει στην ανθρώπινη υγεία εδώ και 19.000 περίπου χρόνια.

Μερικά μόνο από τα οφέλη που έχουν τα αμύγδαλα στην υγεία μας, είναι τα εξής:


Σας Βοηθούν Να Χάσετε Βάρος

Τρία κύρια συστατικά των αμυγδάλων – λιπαρά, πρωτεΐνες και ίνες – σας βοηθούν να μειώσετε το σωματικό λίπος. Η κατανάλωση μονοακόρεστων λιπαρών οξέων (καλά λιπαρά) σας δίνει μια αίσθηση κορεσμού και έτσι αποφεύγετε την υπερκατανάλωση τροφής ή το τσιμπολόγημα. Οι πρωτεΐνες είναι, φυσικά, τα δομικά στοιχεία των μυών και οι ίνες ενισχύουν την εύκολη αποβολή των περιττών ουσιών από το σώμα.

Advertisement

Ενισχύουν Τη Λειτουργία Του Εγκεφάλου
Image: Shutterstock

Τα θαυματουργά αμύγδαλα έχουν τη δύναμη να ακονίζουν το μυαλό μας, καθώς έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε μέταλλα. Ο ψευδάργυρος, ένα από τα μεταλλικά στοιχεία που περιέχονται στα αμύγδαλα, μειώνει τον ρυθμό θανάτου των νευρικών κυττάρων. Οι βιταμίνες που υπάρχουν στα αμύγδαλα, όπως οι βιταμίνες Α και Β12, επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης των κυττάρων του εγκεφάλου. Όλα αυτά, άμεσα ή έμμεσα, συμβάλλουν στην υγιή λειτουργία του εγκεφάλου και ως εκ τούτου ενισχύουν τη διάνοια.


Νεανική Εμφάνιση Της Επιδερμίδας

Τα αμύγδαλα και η βιταμίνη Ε είναι σχεδόν συνώνυμα στον κόσμο της ομορφιάς. Το αμυγδαλέλαιο και ο καρπός του αμυγδάλου είναι μεγάλες πηγές βιταμίνης Ε. Παράλληλα, τα φλαβονοειδή και τα αντιοξειδωτικά μειώνουν τον ρυθμό γήρανσης των κυττάρων. Προφανώς, όσο πιο αργά αναπτύσσονται τα κύτταρα, τόσο περισσότερο θα παραμείνετε νέοι. Στην πραγματικότητα, τα αμύγδαλα περιέχουν μια ξεχωριστή ποικιλία αντιοξειδωτικών, που μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος, ιδιαίτερα όταν εκτίθεστε στις επιβλαβείς ακτίνες UV.


Μειώνουν Τον Κίνδυνο Καρδιακής Νόσου
Image: Shutterstock

Ακριβώς όπως τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα έχουν ονομαστεί ‘καλά λίπη’, έτσι και ένα συστατικό που ονομάζεται LDL, είναι το είδος της χοληστερόλης που ορίζεται ως ‘κακό λίπος’. Ωστόσο, ορισμένα στοιχεία των αμυγδάλων βοηθούν το σώμα να εξαλείψει αυτό το ‘κακό λίπος’ και να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής, μειώνοντας την πιθανότητα φραγμένων αρτηριών.

Advertisement

Όλα τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα επιβραδύνουν την απελευθέρωση γλυκόζης στο αίμα. Η αργή απελευθέρωση γλυκόζης στο αίμα σημαίνει σταθερά επίπεδα σακχάρου. Για την πρόληψη του διαβήτη ή την αναζήτηση εναλλακτικών για την αντιμετώπισή του, καταναλώστε μια χούφτα αμύγδαλα κάθε πρωΐ, χωρίς παράλειψη.


Οι Καλύτεροι Τρόποι Κατανάλωσης Αμυγδάλων

1. Μουλιασμένα Αμύγδαλα
Image: Shutterstock

Όταν μουλιάζετε τα αμύγδαλα σε νερό, είναι πιο εύκολο να αφαιρέσετε τη φλούδα τους. Η φλούδα αποτελείται μεταξύ άλλων, από μια ουσία που ονομάζεται τανίνη. Η τανίνη, σε συνδυασμό με τα φυτικά οξέα, πιστεύεται ότι μειώνει την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών από το αίμα. Με απλά λόγια, η φλούδα δεν σας δίνει πλήρη πρόσβαση στα θρεπτικά συστατικά του αμυγδάλου.


2. Φύτρο Αμυγδάλου

Εναλλακτικά, αφού μουλιάσετε τα αμύγδαλα σε νερό για 12 ώρες, τυλίξτε τα σε ένα πανί και αφήστε τα να βλαστήσουν. Μπορεί να χρειαστούν από 1 έως και 3 μέρες για να βγάλουν φύτρο. Μια λευκή κουκκίδα στην άκρη του καρπού δείχνει ότι τα αμύγδαλα έχουν βλαστήσει. Η κατανάλωση αμυγδάλων με φύτρο βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών.


3. Ακατέργαστα Αμύγδαλα
Image: Shutterstock

Είναι μια ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση ότι εάν τα αμύγδαλα δεν είναι μουλιασμένα και αποφλοιωμένα, δεν υπάρχει κανένα θρεπτικό όφελος. Αυτή είναι μια λανθασμένη αντίληψη για δύο κυρίως λόγους. Ένα, το σώμα μας είναι πιο ευφυές από όσο νομίζουμε. Παράγει τα απαραίτητα ένζυμα για να αυξήσει την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών στο αίμα. Δύο, τα φυτικά οξέα που υποτίθεται ότι μειώνουν την απορρόφηση, στην πραγματικότητα φτάνουν στο κόλον και βοηθούν τα καλά βακτήρια να πολλαπλασιαστούν. Η κατανάλωση φυτικών οξέων από τον φλοιό των αμυγδάλων βελτιώνει την πέψη.


Επιλέξτε τον τρόπο κατανάλωσης που ταιριάζει καλύτερα στο σώμα σας. Τα αμύγδαλα μπορούν να κάνουν ‘μαγικά’ στα μαλλιά, στο δέρμα, στο πεπτικό σύστημα, στην καρδιά και στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Τι περιμένετε;

 

Επιμέλεια Κειμένου & Μετάφραση: 

Πηγή: stylecraze.com

Related Posts