7 Λόγοι Για Τους Οποίους Αυτό Το Σιρόπι Είναι Καλύτερο Από Τη Ζάχαρη! -ΒΙΝΤΕΟ

Το σιρόπι για το οποίο γίνεται λόγος, είναι το σιρόπι σφενδάμου, το οποίο από εδώ και πέρα θα πρέπει να είναι η νέα σας επιλογή ως γλυκαντικό, αντί για ζάχαρη. Αποδεικνύεται ότι έχει καταπληκτικά οφέλη για την υγεία, που συνήθως παραβλέπονται.

Μιλάμε ωστόσο για το καθαρό, βιολογικό σιρόπι σφενδάμου. Αν και περιέχει ζάχαρη, περιέχει επίσης βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά που παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση ενός υγιούς σώματος και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Εδώ είναι 7 λόγοι για τους οποίους το σιρόπι σφενδάμου πρέπει να γίνει το νούμερο 1 γλυκαντικό σας!

Advertisement

1. Περιέχει Πολλά Αντιοξειδωτικά

Έρευνα έχει δείξει ότι το αγνό σιρόπι σφενδάμου περιέχει έως και 24 διαφορετικές αντιοξειδωτικές ουσίες! Αυτά τα αντιοξειδωτικά έρχονται με τη μορφή φαινολικών ενώσεων. Βοηθούν στη μείωση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες, οι οποίες με τη σειρά τους δημιουργούν φλεγμονές και συμβάλλουν στην εμφάνιση χρόνιων παθήσεων.


2. Προστατεύει Την Υγεία Του Δέρματος

Το σιρόπι σφενδάμου μπορεί να εφαρμοστεί τοπικά για τη διατήρηση ενός υγιούς δέρματος. Μειώνει την ερυθρότητα, τις κηλίδες, την ξηρότητα και τη φλεγμονή. Αναμείξτε σιρόπι σφενδάμου με γάλα ή γιαούρτι και προσθέστε βρώμη και ακατέργαστο μέλι. Εφαρμόστε αυτή τη σπιτική μάσκα στο πρόσωπό σας για να το ενυδατώσετε και να μειώσετε τα βακτήρια.


3. Καταπολεμά Τα Φλεγμονώδη Νοσήματα

Λόγω των αντιοξειδωτικών που περιέχονται στο σιρόπι σφενδάμου, η γλυκιά αυτή ουσία βοηθά στην πρόληψη ασθενειών που σχετίζονται με φλεγμονές, συμπεριλαμβανομένης της αρθρίτιδας, της φλεγμονώδους νόσου του εντέρου και των καρδιακών παθήσεων. Οι φυτικές ενώσεις που συνυπάρχουν, μειώνουν το οξειδωτικό στρες, το οποίο είναι υπεύθυνο για το εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Advertisement

4. Προστατεύει Ενάντια Στον Καρκίνο

Μερικά στοιχεία έχουν δείξει ότι η ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει ή τουλάχιστον να συμβάλλει στην εμφάνιση καρκίνου. Το σιρόπι σφενδάμου μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα, χάρη στις πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχει. Οι φαινολικές ενώσεις στο σιρόπι σφενδάμου προστατεύουν τα κύτταρα από τις βλάβες του DNA και από τη μετάλλαξη.


5. Τροφοδοτεί Τον Οργανισμό Με Βιταμίνες & Μέταλλα

Το σιρόπι σφενδάμου δεν είναι μόνο γλυκό και νόστιμο. Περιέχει επίσης σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα, όπως ψευδάργυρο, μαγγάνιο, κάλιο και ασβέστιο. Ο ψευδάργυρος βοηθά το σώμα να καταπολεμήσει τις ασθένειες και αυξάνει την ανοσία, ενώ το μαγγάνιο παίζει σημαντικό ρόλο στον μεταβολισμό, την απορρόφηση του ασβεστίου και τη ρύθμιση του σακχάρου.


6. Είναι Μια Εναλλακτική Λύση Αντί Για Ζάχαρη, Για Καλύτερη Πέψη

Η κατανάλωση υψηλής ποσότητας ζάχαρης μπορεί να προκαλέσει διαταραχές στο πεπτικό σύστημα, όπως candida και σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου. Οι περισσότερες τεχνητές γλυκαντικές ουσίες προκαλούν ανεπιθύμητα συμπτώματα όπως αέρια και φούσκωμα. Η στροφή σε αγνό σιρόπι σφενδάμου θα βελτιώσει την πέψη σας.


7. Αποτελεί Υγιεινή Εναλλακτική Λύση Αντί Για Τις Τεχνητές Γλυκαντικές Ουσίες

Οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες έχουν συνδεθεί με πολλά προβλήματα υγείας, όπως αύξηση του βάρους, κόπωση, άγχος, ακόμα και κατάθλιψη. Είναι επίσης δυνατό να δημιουργηθεί εθισμός στις ουσίες αυτές, οι οποίες χρησιμοποιούνται σε πολλά τρόφιμα υγιεινής διατροφής. Το αγνό σιρόπι σφενδάμου δεν σχετίζεται με κανένα πρόβλημα στην υγεία και δεν εμποδίζει την ικανότητα του σώματος να διαχειριστεί τα σημάδια της πείνας και του κορεσμού, σε αντίθεση με τις γλυκαντικές ουσίες μηδενικής θερμιδικής αξίας.

 

Επιμέλεια Κειμένου & Μετάφραση: Marva @Truelife.gr

Πηγή: davidwolfe.com

Related Posts