Χριστουγεννιάτικα μπισκότα


Καθώς οι γιορτές όλο και πλησιάζουν, τα τραταρίσματά μας αποκτούν όλο και πιο χαρούμενη, πιο γιορτινή όψη!
Θα κάνουμε φυσικά τα παραδοσιακά γλυκίσματά μας όπως κάθε χρόνο!
Όμως σκεφτείτε τι χαρά θα δώσετε στα πιτσιρίκια σας, όταν τους παρουσιάσετε στο πρωινό τους χρωματιστά, χαρούμενα, γιορτινά, χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια, που με χαρά θα βουτήξουν στο γάλα τους!!
Η όταν συνοδεύσετε το καφεδάκι ή το τσάι που θα προσφέρετε στις φίλες σας με ένα τέτοιο μπισκοτάκι!!!
Πάμε να δώσουμε χρώμα στις φετινές γιορτές!! Το χρειαζόμαστε όλοι!!

Τα υλικά μας:
60 γρ. βούτυρο
60 γρ. ζάχαρη καστανή
40 γρ. μέλι
1 αυγό, χτυπημένο ελαφρά
μισό κουταλάκι κανέλα
¼ κουταλάκι γαρύφαλλο
¼ κουταλάκι μοσχοκάρυδο
μισό κουταλάκι τζίντζερ σκόνη
μισό κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
200 με 250γρ. αλεύρι (όσο πάρει)
Για το γλάσο
1,5 κούπα άχνη ζάχαρη
5-6 κουταλιές νερό
χρώματα ζαχαροπλαστικής
Στην πράξη:
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη, το μέλι και το βούτυρο, να λιώσουν σε σιγανή φωτιά.
Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, και αφήνουμε 2-3 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία.
Προσθέτουμε το χτυπημένο αυγό, ανακατεύοντας συνεχώς.
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν και τα μπαχαρικά.
Κάνουμε μία μικρή λακκούβα στο κέντρο και προσθέτουμε το περιεχόμενο από το κατσαρολάκι.
Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια εργασίας μας με λίγο αλεύρι και ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 0,3 εκ.
Με χριστουγεννιάτικα κουπ πατ, κόβουμε διάφορα σχέδια πάνω στην ζύμη.
Τοποθετούμε τα μπισκότα μας σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 175 βαθμούς, για 8 λεπτά.
Ετοιμάζουμε το γλάσο ανακατεύοντας τη ζάχαρη άχνη με το νερό.
Μοιράζουμε το γλάσο σε διαφορετικά μπολάκια και χρωματίζουμε την κάθε ποσότητα με μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Απλώνουμε το γλάσο πάνω από τα μπισκοτάκια μας, που αποκτούν έτσι μια χαρούμενη όψη.
Καλή επιτυχία!
Ελένη Κ. (eleniscooking)

Loading...
Loading...