Χίος: Προσβάσιμη πόλη τους συμπολίτες μας ΑμεΑ

1290991

Ο Δήμος Χίου ξεκινά την υλοποίηση του έργου «δημιουργία υποδομών προσβασιμότητας και επισκεψιμότητας ΑμεΑ στα δημοτικά κτίρια και σε κοινόχρηστους χώρους της πόλεως Χίου και προμήθεια ειδικού οχήματος μεταφοράς ΑμεΑ», του οποίου την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη & Νήσοι Αιγαίου», ανακοίνωσε την Παρασκευή.

Ζητούμενο χρόνων ήταν για τους συμπολίτες μας ΑμεΑ να έχουν πρόσβαση στην πόλη. Έπρεπε να σταματήσει το φαινόμενο, οι δημοτικοί δρόμοι, τα δημοτικά κτίρια, τα πολιτιστικά κέντρα και οι τράπεζες να αποτελούν απροσπέλαστα σημεία της πόλης για τα ΑμεΑ.

Όπως ανακοίνωσε σε σχετικό δελτίο τύπου ο Δήμος Χίου, η εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου θα δημιουργήσει στην πόλη μια κυκλική διαδρομή, στην οποία θα μπορεί με ασφάλεια και άνεση να κινείται ένα αμαξίδιο, εξυπηρετώντας κοινωνικές δράσεις των ΑμεΑ στην πόλη.

Παράλληλα, με το έργο αυτό θα πλακοστρωθεί η οδός Ζολώτα που συνορεύει με το 1ο Γυμνάσιο και το 11ο Δημοτικό Σχολείο Χίου και θα πεζοδρομηθεί, προκειμένου να τονιστούν τα ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά των σχολείων αυτών.

Loading...

Η δημόσια δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των 500.000.00 ευρώ και εντάσσεται στην κατηγορία των έργων των ολοκληρωμένων αστικών παρεμβάσεων της πόλης της Χίου. που με συνέπεια υλοποιεί ο Δήμος Χίου.
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

«Η πόλη στερείται πεζοδρομίων και προσβάσεις για τα ΑΜΕΑ. Στερείται πεζοδρομίων για να μπορεί μια μητέρα να κατέβει με το καρότσι για ψώνια. Αυτά τα καθημερινά ζητήματα έρχεται να επιλύσει το συγκεκριμένο έργο το οποίο εντάχτηκε και θα δημοπρατηθεί τις επόμενες μέρες υπολογίζουμε σε δυο εβδομάδες ότι θα ζητήσουμε έγκριση δημοπράτησης» δήλωσε ο δήμαρχος Χίου Π. Λαμπρινούδης.

Πηγή: Εφημερίδα «πολίτης της Χίου»

Πηγή: www.newsitamea.gr (Monitored by Google ©)

Loading...
Loading...