Τα πέταξαν όλα και μπήκαν σε κλουβιά – Ακτιβιστές διαμαρτυρήθηκαν γυμνοί για την αιχμαλωσία των ζώων [εικόνες]

media.media.ef8dc5b6-1dae-49e1-8153-2e0b590dea7f.normalized

Όχι δεν είναι σκλαβοπάζαρο αλλά…διαμαρτυρία! Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι φωτογραφίες γυμνών ανθρώπων μέσα σε κλουβιά στην Γερμανία.

Πρόκειται για συμβολική κίνηση ενός Γερμανού ακτιβιστή, ο οποίος κλειδαμπάρωσε γυμνούς ανθρώπους σε συρμάτινα κλουβιά στην παγωμένη Γερμανία. Ο λόγος;  Να αποδώσει με αλληγορικό τρόπο τις σημερινές συνθήκες κράτησης των ζώων και να διαμαρτυρηθεί για την «αιχμαλωσία» σε ανθρώπινα περιβάλλοντα.

Το project φέρει τον τίτλο «Ας τα ζώα όπως είναι» και περιλαμβάνει ένα τεράστιο κλουβί με τραπεζάκια και με την επιγραφή «Bad connection cafe» όπου οι γυμνοί ακτιβιστές κλήθηκαν να δρουν όπως σε μια φυσιολογική τους επίσκεψη σε μία καφετέρια, μόνο που ήταν εντελώς γυμνοί, αναπαριστώντας κατ’αυτό τον τρόπο την καθημερινότητα των ζώων υπό αιχμαλωσία.

Ο εμπνευστής της ιδέας Wolfgang Flatz εξομολογείται πως δεν ήταν διόλου δύσκολο να βρει συμμετέχοντες στην προσπάθεια αυτή, καθώς πολλοί ειναι οι συμπολίτες του που τάσσονται κατά της αιχμαλωσίας των ζώων. «Θέλαμε να δείξουμε πόσο βάναυσο είναι να κρατάς τα ζώα αιχμάλωτα σε ένα κλουβί ή ένα σπίτι, φορώντας τους πολλές φορές ρούχα που προσβάλλουν την φύση τους» είπε ο Flatz, συμπληρώνοντας : «Μπορεί να πάγωσαν από το κρύο, αλλά άξιζε η προσπάθεια».

Loading...

 

Loading...
Loading...