Σύλληψη 54χρονου που απαίτησε από δυο άτομα να αλλάξουν καταθέσεις

Σύλληψη 54χρονου που απαίτησε από δυο άτομα να αλλάξουν καταθέσεις
Ένας 54χρονος συνελήφθη στην Κομοτηνή με τη κατηγορία ότι απαίτησε από δύο άτομα να αλλάξουν τις καταθέσεις τους σε δίκη, στην οποία κατηγορούμενος είναι ο 59χρονος Κωνσταντίνος Αραμπατζής, έγκλειστος στις φυλακές της Λάρισας, που είχε εμπλακεί στις δύο απαγωγές στη Γερμανική Σχολή της Θεσσαλονίκης.
Προηγήθηκε καταγγελία ενός 63χρονου, οικονομικού προϊσταμένου της Γερμανικής Σχολής κι ενός 49χρονου, καθηγητή στην ίδια Σχολή, οι οποίοι υποστήριξαν ότι δέχθηκαν απειλητικά τηλεφωνήματα από άγνωστο άτομο, που τους ζήτησε να αλλάξουν το περιεχόμενο της κατάθεσής τους ενόψει της προγραμματισμένης για το προσεχές διάστημα δίκης, σε δεύτερο βαθμό (για τη δεύτερη απαγωγή που έγινε το Δεκέμβριο του 2009).

Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι η τηλεφωνική σύνδεση από την οποία έγινε η επικοινωνία αντιστοιχεί σε καρτοτηλέφωνο που είναι εγκατεστημένο στην Κομοτηνή.

Στη συνέχεια αστυνομικοί της δίωξης εκβιαστών της ασφάλειας Θεσσαλονίκης διαπίστωσαν ότι το τηλεφώνημα έγινε από τον 54χρονο, ο οποίος και συνελήφθη.

Στην κατοχή του βρέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο και δύο σελίδες με χειρόγραφες σημειώσεις που περιείχαν τους αριθμούς τηλεφώνου των καταγγελλόντων.

Σε βάρος του 54χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη βία, όπως και σε βάρος του Κωνσταντίνου Αραμπατζή. Από την έως τώρα έρευνα δεν προέκυψε οι δύο άντρες να έχουν κάποια συγγένεια μεταξύ τους.

Loading...
Loading...
Loading...