Ασύλληπτη σφαγή στο Κονγκό: Έσφαξαν 21 άτομα, αποκέφαλισαν έφηβες και ακρωτηρίασαν βρέφος

Kongo-570

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά, σκοτώθηκαν σε μια επίθεση «ακραίας βαρβαρότητας» στην ανατολική ΛΔ του Κονγκό, ανακοίνωσε απόψε η αποστολή του ΟΗΕ (Monusco) στη χώρα αυτή.

Τα θύματα, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά το μικρότερο από τα οποία ήταν μόλις λίγων μηνών, κατακρεουργήθηκαν με μαχαίρια στις 13 και 14 Δεκεμβρίου στα χωριά Μουσούκου και Μουέντα, στην περιοχή Μπένι της επαρχίας του Βόρειου Κίβου. Ορισμένα από τα πτώματα βρέθηκαν ακρωτηριασμένα.

«Τρία ανήλικα κορίτσια βιάστηκαν από τους δράστες και κατόπιν αποκεφαλίστηκαν. Το ακρωτηριασμένο πτώμα ενός μωρού βρέθηκε σε ένα δέντρο στο χωριό Μουσούκου» ανέφερε η ανακοίνωση, περιγράφοντας με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τη σφαγή.

Η Monusco δεν διευκρινίζει ποιοι μπορεί να ευθύνονται για την επίθεση.

Loading...

Ωστόσο, το σημαντικότερο κίνημα της επαρχίας, η «Πολιτική Κοινωνία του Βόρειου Κίβου» εκτιμά ότι «η σφαγή διαπράχθηκε από τους Ουγκαντέζους αντάρτες των ADF-Nalu» (Συμμαχικές Δημοκρατικές Δυνάμεις-Εθνικός Στρατός για την Απελευθέρωση της Ουγκάντας).

Η Πολιτική Κοινωνία, στην οποία μετέχουν διάφορες ενώσεις, συνδικάτα και μη κυβερνητικές οργανώσεις, κάλεσε τον στρατό της ΛΔ του Κονγκό και τη Monusco να οργανώσουν μια επιχείρηση εναντίον των ADF-Naul «για να απελευθερώσουν αυτή τη ζώνη».

Η Monusco από την πλευρά της έχει ζητήσει να ξεκινήσει άμεσα έρευνα για την υπόθεση και ανέφερε ότι εντείνει τις περιπολίες της και ότι «θα χρησιμοποιήσει όλα τα απαραίτητα μέσα για να διασφαλίσει την προστασία του πληθυσμού». Ο επικεφαλής της, ο Μάρτιν Κόμπλερ, εξέφρασε τη «βαθιά αποστροφή» του για την επίθεση. «Αυτές οι ωμότητες δεν θα μείνουν ατιμώρητες», είπε υποσχόμενος ότι οι δράστες θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Loading...
Loading...